NEDIMOVIĆ ŠOKIRAN: "Odgovor FSS će biti čvrst i odlučan - najveći oblik DISKRIMINACIJE od Drugog svetskog rata!"

Autor:

Sport

08.04.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Saveza zgrožen dešavanjima na Kosovu.

NEDIMOVIĆ ŠOKIRAN: "Odgovor FSS će biti čvrst i odlučan - najveći oblik DISKRIMINACIJE od Drugog svetskog rata!"

Foto: Starsport

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović oglasio nakon se što su vlasti tzv. države Kosovo zabranile FS KiM organizaciju utakmica koje nisu pod njihovim patronatom.

Ovo što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, da se odvajaju deca srpske nacionalnosti, da im ne daju da se takmiče i da treniraju je najveći oblik diskriminacije od Drugog svetskog rata - izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović.

Kosovska policija zabranila je klubovima iz FS KiM sve aktivnosti koje nisu u sitemu tzv. Kosova i zapretila hapšenjem funkcionera i igrača.

- Nikada u životu nisam video ništa slično. Fudbalski savez Srbije kao krovna organizacija radi zajedno sa našim Savezom na KIM i gospodinom Uljarevićem, koji je na čelu Saveza u Severnoj Mitrovici i zajedno sa državom preduzećemo narednih dana neophodne korake. Naš odgovor biće čvrst i odlučan - rekao je Nedimović "Tanjugu".

Foto: Starsport

Branislav Nedimović i Jovan Šurbatović

Ovo je izašlo iz okvira fudbala i sporta, svi sportovi su ugroženi, svi ljudi su ugroženi i odgovor države biće jasan, dodao je on.

- Danas sam razgovarao sa gospodinom Petkovićem, direktorom Kancelarije za KIM i videćete, svi ćemo zajedno preduzeti oštre mere. Naša država i naš savez biće uvek uz naše ljude na KIM, uvek će imati maksimalnu podršku.

Nedimović ističe da je sve što se dešava prosto neverovatno i da će se FSS obratiti UEFA i FIFA.

- Znate da je bilo koji oblik diskriminacije jedan od najvažnijih postulata obe organizacije, na čemu su i zasnovane i mislim da će ovde biti ozbiljnih kazni i reakcija jer ovako ne može da ostane - poručio je Nedimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading