PREVARA VEKA! Svet fudbala trese ŽESTOK SKANDAL!

Autor:

Sport

10.03.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je moguće da se u 21. veku ovako nešto desi?

PREVARA VEKA! Svet fudbala trese ŽESTOK SKANDAL!

Foto: Tanjug/AP

Jusufa Mukoko protiv Mančester sitija

Jusufa Mukoko iskočio je u prvi plan kao jedan od najtalentovanijih igrača planete.

Ovaj 18-godišnjak na veliku scenu stigao je u dresu Borusije iz Dortmunda, oduševio je fudbalski svet igrama, stigao i do reprezentacije Nemačke, ali se sada našao u centru pažnje ogromnog skandala.

Nemački "Špigel" početkom godine je objavio sumnje da je Mukoko lažirao krštenicu, a sada su stigle i potvrde. Nastavili su mediji da kopaju, pa je "Bunt" došao u posed krštenice iz Jaunde, glavnog grada Kameruna, u kome je Mukoko rođen. U njoj kao datum rođenja stoji 19. jul 2000, a na 20. novembar 2004, kako je zvanična verzija.

 

 

Mukoko je u kadetima Dortmunda pokazao svoj pun potencijal kada je na 56 utakmica postigao 90 golova. Sada je jasno i zbog čega, jer je bio daleko stariji od svojih rivala, a njegov trener iz tog perioda, Timo Projs, još tada je bacio sumnju na godine svog igrača.

Njegove godine mogu samo da se nagađaju. Možda je realnost takva da ima godinu ili dve više, ali sigurno nema 17. Bez obzira na to, momak nije kriv ni za šta, nikog nije varao, niti je načinio neku prevaru - pričao je Timo Projs tada.

Na dokumentu koji je "Bunt" objavio piše da je izvesni "Jusufa Mohamadu" rođen u glavnom gradu Kameruna Jaundeu, 19. jula 2000. godine i da je zaveden pod brojem 4621/2000. Autentičnost dokumenta nije moguće proveriti, ali nema sumnje da će ovaj skandal potresti, kako Nemačku, tako i evropski fudbal.

Mukoko važi za jednog od najtalentovanijih igrača na planeti i bio je član reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je upisao jednu utakmicu, protiv Japana, kada je zamenio Serža Gnabrija i postao najmlađi nemački igrač koji je ikada igrao na Svetskom prvenstvu, sa 18 godina i tri dana. Ili je to ipak bilo malo više...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading