DA SE NAJEŽIŠ! Pele je Maradonu pominjao i PRED SMRT, oproštaj od Dijega KIDA DUŠU I CEPA SRCE!

Autor:

Sport

30.12.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma je poštovao Argentinca.

DA SE NAJEŽIŠ! Pele je Maradonu pominjao i PRED SMRT, oproštaj od Dijega KIDA DUŠU I CEPA SRCE!

Foto: Tanjug/AP

Maradona i Pele

Brazilac Edson Arantes do Nasimento Pele preminuo je posle duge i teške bolesti u 83. godini života.

Pele je jedan od najvećih fudbalera u istoriji ove igre, a na pitanje ko je bio bolji, on ili Maradona, verovatno nikada nećemo dobiti odgovor.

Maradona nije imao dilemu i smatrao je Brazilca najvećim ikada, a Pele je često u prvi plan isticao Dijegovu veličinu. Kada je Argentinac preminuo, Pele se od njega oprostio porukom koja kida dušu i cepa srce.

Jednog dana, nadam se da ćemo igrati fudbal zajedno na nebu - istakao je tada Pele, pa dodao:

 

 

- Kako tužna vest. Izgubio sam velikog prijatelja, a svet je izgubio legendu. Još mnogo toga bi trebalo da se kaže. Neka Bog podari snagu članovima njegove porodice.

Takođe, Pele je svog velikog prijatelja spominjao i tokom poslednjih dana. On je neko vreme pred smrt proveo u bolnici "Albert Ajnštajn" gde je pratio i Svetsko prvenstvo u fudbalu. Argentina je predvođena Lionelom Mesijem uspela da se popne na krov sveta, a Pele je to prokomentarisao ovako:

- Danas je fudbal nastavio da priča svoju priču, kao i uvek, na zanosan način. Mesi je osvojio svoje prvo Svetsko prvenstvo, što je zaslužio na svom putu. Moj dragi prijatelj Mbape je postigao četiri gola. Bio je dar gledati taj spektakl za budućnost našeg sporta. I ne mogu da propustim da čestitam Maroku na neverovatnom turniru. Sjajno je gledati Afriku kako sija. Čestitam Argentino! Sigurno se Dijego sada smeje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele i Dijego Armando Maradona

Dakle, ni pred smrt nije mogao bez svog velikog rivala, ali i još većeg prijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading