Pre šest godina igrali Ligu Evrope, a sad... Vlasniku DOSADIO FUDBAL, pa prestao da plaća igrače, klub izgubio 19:0 i UGASIO se!

Autor:

Sport

19.10.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča!

Pre šest godina igrali Ligu Evrope, a sad... Vlasniku DOSADIO FUDBAL, pa prestao da plaća igrače, klub izgubio 19:0 i UGASIO se!

Foto: Tanjug/AP

Ne tako davno učešće u Ligi Evrope, utakmice protiv Vest Hema, Rome i još nekih velikana Starog kontinenta, a sada - gašenje! I to na koji način!

Rumunski klub Astra Đurđu, odustao je od takmičenja u Trećoj ligi Rumunije posle katastrofalnog starta i osam poraza uz gol razliku 0:78! Kap koja je prelila čašu je katastrofa protiv Arsenal Tunarija koji je Astru dobio u gostima sa 19:0. Tada su čelni ljudi, nekada jako simpatičnog rumunskog kluba, stigli do tačke posle koje nema nazad i rešili da prekinu takmičenje.

Zanimljivo je da su problemi počeli kada je vlasnik kluba, Joan Nikolae, rešio da prekine da plaća igrače jer mu je fudbal dosadio!?

Problemi Astre Đurđu počeli su nedugo posle njenih najvećih uspeha u evropskim takmičenjima. Vlasniku kluba Joanu Nikolaeu dosadio je fudbal i prestao je da plaća igrače. Problemi kluba rasli su zajedno s dugovima, ali sve najgore tek dolazi - otkrio je rumunski novinar Emanuel Rosu.

 

 

Nikolaeovo ponašanje uzrokovano je optužbama za pranje novca, zbog čega je vlasnik Astre prošle godine u februaru osuđen na pet godina zatvora. To je samo dodatno zakomplikovako situaciju klubu koji je tokom takmičarske pauze uzrokovane koronavirusom pretrpeo ogroman finansijski gubitak.

- Nikolaeova situacija imala je veliki uticaj na Astru. Svi njeni problemi proizlaze iz nevolja u koje je upao njen vlasnik - poručuje Rosu.

Astra je tokom svoje istorije bila šampion Rumunije u sezoni 2015/16, osvojila je Kup 2013/14, a dva puta je stizala do pehara Superkupa.

Evo kako je izgledao tim Astre u srećnim danima:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading