PRESEDAN UEFE: Još jedna reprezentacija će biti izbačena iz kvalifikacija za EURO?

Autor:

Sport

11.10.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je izbačena iz kvalifikacija, isto se "smeši" Rumuniji ukoliko ne izađe na megdan tzv. Kosovu, a još jedna reprezentacija se nalazi u opasnosti od izbacivanja.

PRESEDAN UEFE: Još jedna reprezentacija će biti izbačena iz kvalifikacija za EURO?

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

U pitanju je selekcija Belorusije. Belorusija je bila učesnik žreba koji se održao u nedelju u Frankfurtu, ali postoji mogućnost da ipak njeno ime nećemo videti među učesnicima kvalifikacija.

Razlog tome je Aleksandara Lukašenko, predsednik Belorusije, koji je napravio novi dogovor sa Vladimirom Putinom, čime Belorusija preti da postane direktna učesnica rata. Ukoliko do toga dođe, Čeferin i ostali članovi UEFE neće imati drugu mogućnost nego da Belorusiju izbace iz kvalifikacija, prenosi "Atletik".

Standings provided by Sofascore

Izbacivanje Belorusije bi moglo da donese korist tzv. Kosovu, koji bi onda bio jedan korak bliži plasmanu na EURO, koji će se 2024. godine održati u Nemačkoj.

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope počinju u martu naredne godine, a selekcija Srbije će u grupi igrati sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Na liniji vatre

12.10.2022 09:04

Ne bi čudilo da i Srbiju izbace, jer nismo Rusima okrenuli leđa. Belosvetski g**nari, upravljaju svim i svačim, rusima očigledno ne.

Djole

12.10.2022 12:29

A pričaš da sport nema veze s politikom,a ono nema sporta samo politike.