UEFA reagovala nakon pogrešno prenesenih Čeferinovih "pretnji"

Autor:

Sport

16.05.2020

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je danas reagovala na reči svog prvog čoveka, tačnije na ono što je preneseno iz poslednjeg intervja Aleksandra Čeferina. Bile su to "pretnje" klubovima čija su takmičenja prekinuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

- Postoji konkretan plan da se završi i evropska sezona. Mislim da će većina liga biti u mogućnosti da završi svoje sezone. Oni koji to ne urade, a to bude njihov izbor, moraće ići u kvalifikacije ukoliko žele da učestvuju u sledećoj sezoni UEFA-inih takmičenja - navodna je izjava Čeferina, koja je objavljena u članku Corriere dello Sporta.

Moglo bi se zaključiti da je Čeferin zapretio svim savezima i ligama koji prekinu nacionalne šampionate da će njihovi klubovi u evropska takmičenja moći samo kroz kvalifikacije, čak iako su do sada imali garantovan direktan plasman za određeni broj pozicija.

UEFA je, međutim, sve demantovala. Evropska kuća fudbala ističe da Čeferin nikada nije pretio kvalifkacijama za eurokupove za klubove koji dolaze iz prekinutih liga.

 - Uzimajući u obzir način na koji su neki citati, UEFA želi da istakne da je predsednik Čeferin rekao da klubovi iz liga koje su već prekinute i dalje trebaju da budu spremni za utakmice kvalifikacija za narednu sezonu koje ih očekuju, ali da nije pomenuo niti nagovestio nikakve promene procesa pristupa UEFA-inim klupskim takmičenjima - poručeno je iz UEFA-e.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading