Evo šta će se desiti ako se prekine prvenstvo: Zvezdi titula, Partizan u Evropu od drugog kola

Autor:

Sport

16.03.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Titula Crvenoj zvezdi i još jedan pokušaj plasmana u Ligu šampiona. Partizanu, Vojvodini i TSC-u iz Bačke Topole mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Partizana

Takav bi mogao da bude scenario takmičenja u gornjem delu tabele Superlige za sezonu 2019/2020 ukoliko pandemija koronavirusa potraje više meseci i prvenstvo se ne privede kraju.

Iako zvanične potvrde nema, sve okolnosti navode na zaključak da fudbala u našoj državi, bar ove takmičarske godine, neće biti. Prvenstvo je prekinuto i niko ne zna kad će biti nastavljeno. Ako ne bude, onda bi za pravaka shodno propozicijama takmičenja, bila proglašena Crvena zvezda, lider na tabeli posle 26 kola, sa 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Ako bi se sadašnji poredak na tabeli uzeo za konačni, Crvena zvezda bi treću godinu uzastopno bila prvak i igrala bi kvalifikacije za Ligu šampiona. U Evropu bi, zajedno sa njom, izašli Partizan, Vojvodina i TSC, što bi bio veliki uspeh za tim iz Bačke Topole, pošto mu je ovo debitantska sezona eliti. S tim što bi drugo mesto, koji sad drže crno-beli, značilo i povoljnost u vidu početka kvalifikacija za Ligu Evrope. Partizan bi ka grupnoj fazi, krenuo od drugog eliminacionog kola,  a Vojvodina i debitant u TSC od preliminarne runde.

Ostaje otvoreno pitanje kako bi se popunio sastav Superlige za narednu sezonu. U ovom trenutku u niži rang ispali bi Rad i Mačva, dok bi Javor i Inđija igrali baraž. Iz Prve lige bi u elitnu diviziju ušli Grafičar i Metalac iz Gornjeg Milanovca, a u doigravanju bi učestvovali OFK Bačka i Zlatibor iz Čajetine. Pitanje je samo – kad? I da li bi baraža uopšte bilo. Jer, fudbal stoji. Dilema je i kako bi se određivao sastav nižih liga…

ŠTA ĆE BITI SA KUPOM?

Moglo bi da se desi da sezona 2019/2020 u Srbiji ostane bez pobednika Kupa Srbije.

Takmičenje je stiglo tek do četvrtfinala, a ako vanredno stanje u zemlji potraje deluje da se završnica neće ni igrati, pa bi polje za pobednika ostalo – prazno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading