DLAKE NA TEPIHU SE ČISTE OVAKO: Najefikasnije rešenje za koje možda niste čuli, ali neće im biti ni traga!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saveti koji će vam mnogo olakšati čišćenje.

DLAKE NA TEPIHU SE ČISTE OVAKO: Najefikasnije rešenje za koje možda niste čuli, ali neće im biti ni traga!

Foto: Shutterstock

I pored mukotrpnog usisavanja, dlake na tepihu se ne mrdaju. Poseban problem prave tepisi koji imaju rese, te kada se dlaka kose uvuče, izuzetno teško je izvući je, ma koliko se trudili. Bolji posao sigurno da mogu uraditi jači usisavači, ali ako nemate neki koji je tako dobar, potreban je trik za čišćenje koji će vam olakšati svakodnevnicu. 

Čišćenje tepiha može se obaviti na više načina. Kada hoćete da se otarasite dlaka, najlakše je da prvo usisate, a onda pripremite sledeću smesu.

Soda bikarbona

Ako koristite sodu bikarbonu, ne morate prvo da usisate. Najpre pospete tepih sodom bikarbonom, a onda sačekate nekoliko minuta da deluje. Potom sve usisate. Takođe, soda bikarbona izvlači neprijatne mirise iz kuće, te kada uradite ovaj korak, sve će mnogo lepše mirisati.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona je odlična za čišćenje tepiha

Lepljiva traka

Ovo je jedan dobro poznat trik, a u pitanju je lepljiva traka. Treba da bude veća i jača, a samo prelepite preko tepiha i izvlačite uvučenu kosu ili dlake od životinja.

Mokra četka

Jedan od efikasnijih rešanja je mokra, velika četka za čišćenje. U pitanju je četka nalik onoj za čišćenje pločica kupatila. Nakvasite je, a onda prelazite preko tepiha. Posebno je pogodna za tepihe sa resama, jer najbolje izvlači umršenu kosu. Za ovo vam je potrebno malo snage i strpljenja, jer korake treba ponoviti nekoliko puta. Ali, provereno deluje!

Kako vi čistite tepihe?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading