AKO OVIM PERETE AUTO NAPRAVIĆETE ŠTETU: "Može stvoriti pukotinu ili buđ"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saveti koji će vam uštedeti novac.

AKO OVIM PERETE AUTO NAPRAVIĆETE ŠTETU: "Može stvoriti pukotinu ili buđ"

Foto: Shutterstock

Stručnjak za automobile je podelio svoje najbolje savete o navikama čišćenja automobila koje treba da usvojite da biste uštedeli novac. Iako postoji mnogo onlajn vodiča i preporuka kako da vaš automobil zablista, neki od njih mogu doneti više štete nego koristi.

Stručnjak za Motorpoint Ben Kastard kaže da "možda izgledaju bezopasno", ali morate pažljivo rukovati njima.

- Većina saveta i trikova popularnih na internetu nije došla od stručnjaka – što znači da nije garantovano da će funkcionisati i da čak mogu izazvati trajno oštećenje vašeg vozila. Na primer, ako oštetite unutrašnjost svog automobila ili presvlake, popravka može biti skupa i, u nekim slučajevima, može zahtevati skupe zamenske delove, svako oštećenje vašeg vozila će imati ozbiljan uticaj na njegovu preprodajnu vrednost, tako da zaista nije vredno rizika.

Stoga bi možda bilo vredno malo istražiti pre nego što počnete da čistite svoje vozilo proizvodima koji su bezbedni za upotrebu.

- Sve što vam treba da počnete da perete svoj automobil kod kuće je nekoliko kanti, rukavice, peškiri od mikrovlakana, sredstvo za čišćenje stakla, šampon za automobile i možda nešto sredstvo za čišćenje točkova i guma. Neki šamponi za automobile se takođe mogu koristiti na vašim gumama, tako da je vredno proveriti pre nego što kupite oba. Kada nabavite ove osnovne proizvode, moći ćete da ih koristite nekoliko puta – što znači da će ukupni troškovi čišćenja vašeg automobila kod kuće biti mnogo manji od plaćanja usluge ili odlaska u autopraonicu - poručuje stručnjak, prenosi "Express".

Foto: shutterstock

Preporuka za čišćenje automobila

Još jedan proizvod za koji neki ljudi mogu pomisliti da je dobar za čišćenje automobila je tečnost za pranje sudova, ali iako čisti vaše sudove, možete izbeći da je koristite na svom vozilu.

- Ako se koristi tokom dužeg vremenskog perioda, može uticati na završnu obradu boje i, u nekim ekstremnim slučajevima, dovesti do pukotina koje će zahtevati prefarbavanje panela. Takođe bih izbegavao korišćenje tečnosti za pranje sudova prilikom čišćenja unutrašnjosti automobila jer može biti teško ukloniti sa presvlake bez prevelike količine vode, što bi moglo da vas izloži riziku od buđi. Kada su u pitanju glavne dodirne tačke, kao što su volan i infotainment sistem, suva krpa od mikrovlakana je više nego dovoljna za uklanjanje prašine i masnoće - savetuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading