OČISTITE ZIDOVE U KUĆI BEZ KREČENJA: Potrebna su samo TRI SASTOJKA, nećete verovati kakav ćete ekefat dobiti!

Autor: M.O.

Lifestyle

16.04.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduševićete se kada budete videli rezultat!

OČISTITE ZIDOVE U KUĆI BEZ KREČENJA: Potrebna su samo TRI SASTOJKA, nećete verovati kakav ćete ekefat dobiti!

Foto: Shutterstock

Ako ste se umorili od izbledelih zidova, a ne planirate da odmah krečite stan, postoji jednostavan način da im udahnete novi sjaj. Ukoliko zidove redovno čistite suvom krpom, verovatno nema potrebe da ih često perete.

Međutim, ukoliko su tragovi prljavštine već mesecima vidljivi, posebno na belim površinama, vreme je da im priuštite temeljnije čišćenje.

Uklanjanje većih mrlja i nečistoće

Pre nego što krenete sa detaljnim čišćenjem, važno je da uklonite veće mrlje i površinsku nečistoću. To možete uraditi suvom krpom ili usisivačem. Ako to preskočite, postoji velika verovatnoća da će se prilikom čišćenja pojaviti novi ružni tragovi ili mrlje, što će dodatno narušiti izgled zidova.

Republika

Foto: shutterstock

Ne morate svaki put da krečite zid kada je uprljan

Temeljno čišćenje zidova

Nakon usisavanja površine zidova, vreme je za temeljnije čišćenje. U kanti vode napravite smesu od amonijaka, belog sirćeta i malo sode bikarbone. Prvo obrišite manje vidljiv deo zida, kako biste proverili reakciju kreča na ovo sredstvo za čišćenje. Ukoliko rezultat bude zadovoljavajući, možete nastaviti sa čišćenjem zidova sunđerom ili čistom krpom, pokretima od poda ka plafonu. Nakon čišćenja, pređite preko očišćenih delova zida čistom vodom iz druge kofe ili lavora, prenosi "Stil". 

Kada završite sa čišćenjem, važno je da zidove dobro osušite. Možete koristiti fen ili suvu krpu kako biste bili sigurni da su zidovi potpuno suvi pre nego što se vratite uobičajenim aktivnostima u prostoru. Ovaj jednostavan postupak može značajno osvežiti izgled prostorije, čineći zidove čistim i blistavim, bez potrebe za skupim i vremenski zahtevnim krečenjem. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading