VASKRŠNJA POGAČA RECEPT DO DETALJA: Gotova za 35 minuta, mekana kao duša - OBAVEZNA na trpezi u nedelju! (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez pogače su praznici nezamislivi.

VASKRŠNJA POGAČA RECEPT DO DETALJA: Gotova za 35 minuta, mekana kao duša - OBAVEZNA na trpezi u nedelju! (FOTO/VIDEO)

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Pogača za Vaskrs je obavezan deo trpeze za ovaj veliki praznik. Neki možda neće pripremeti domaće testo toga dana, ali uz ovaj jednostavan recept dobićete prelepo dekorisano jelo, a mekano i ukusno.

Sastojci:

  • 400 mililitara toplog mleka
  • 8 grama kvasca
  • 2 jaja
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 grama putera
  • 900 grama brašna

Priprema:

U toplo mleko dodajte kvasac i jednu kašiku šećera. Potom varjačom stavite tri kašike brašna i sve sjedinite. Potom dodajte jedno jaje i jedno žumance i tri kašike ulja. Onda i kiselu pavlaku i sirće. Dodajte brašno, ne sve, pa sjedinjujte varjačom, a onda i ostatak pa sve zamesite rukama. Kada ste formirali testo stavite brašno na radnu površinu i prebacite testo. Formiranu loptu od testa prebacite u činiju i ostavite oko 20 minuta da naraste (pokriveno). Testo prebacite ponovo na radnu površinu i premesite. Treba da podelite testo na male i velike loptice, šest velikih loptica od 150 grama i osam malih od 75 grama. Kako koju lopticu formirate ostavite ih ispod kese kako se ne bi sušile. 

Sada velike loptice rasklagijajte kao na fotografiji ispod.

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Veličina loptica

Svaku rasklagijanu premažite i ređajte jednu preko druge, a između mažite otoljen puter. To uradite sa pet loptica, a onda testo zasecite na osam delova, ali nemojte u potpunosti prerezati nego samo po sredini. Napravite zvezdu. Krakove podvrnite pozadi. Papir za pečenje sa testom prebacite u pleh. Male loptice stavite unutar zvezdica. Premažite žumancetom rastvorenim u jednoj kašiki mleka. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Pospite susamom.

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Formiranje zvezde od testa

Kada bude ispečena, u sredinu stavite jaje.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading