OVIH SEDAM STVARI DECA NASLEĐUJU OD OCA: Svi su mislili da je majka zaslužna za OVU naslednu bolest ali ISTINA je drugačija!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.06.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove stvari smo dobili samo preko genetike od oca.

OVIH SEDAM STVARI DECA NASLEĐUJU OD OCA: Svi su mislili da je majka zaslužna za OVU naslednu bolest ali ISTINA je drugačija!

Foto: pixabay.com

otac i ćerka

Dete, naravno, liči i na oca i na majku jer nosi DNK oba roditelja, i to po 50 odsto. Međutim, činjenica je da su muški geni obično agresivniji od ženskih, pa zbog toga odnos očevih i majčinih gena uglavnom prevagne na 60:40.

Osim toga, telo trudnice fetus identifikuje kao strano telo, pa da bi beba opstala u maminom stomaku, njeno telo mora da nađe neki balans sa agresivnim očevim genima.

Foto: pexels.com

Dokazano je da su očevi geni uvek jači.

 

Sedam karakteristika koje deca nasleđuju od oca: 

  • Mentalni poremećaji. Među onima koje muškarci prenose na svoje potomstvo, najistaknutiji su ADHD i šizofrenija.
  • Reproduktivno zdravlje. Istraživanja su otkrila da loš kvalitet sperme može biti nasledna patologija. Ovim slučajem, bebe začete kao rezultat vantelesne oplodnje, verovatno će i same imati problema sa začećem.
  • Bolesti srca. Naučnici su otkrili da neki muškarci mogu biti nosioci neispravnih hromozoma, što povećava rizik od koronarne arterijske bolesti za 50 odsto. Pod određenim faktorima, ovu osobinu nasleđuju sinovi.
  • Pol. Nije tajna da su muški geni odovorni za pol bebe.
  • Rast. Interesantno je da rast zavisi od gena oca: što je otac veći, veća je i mogućnost da naslednici budu visoki.
  • Boja očiju. Budući da očevi geni dominiraju majčinim genima, glavne osobine lica i boja očiju deteta su verovatnije iste kao kod oca.
  • Stanje zuba. Morate znati da su muški geni odgovorni za strukturu vilice pa zbog toga deca od oca nasleđuju gustinu zuba, belinu.
  • BONUS VIDEO: 

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading