NAJBOLJA SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI ČVOR PECIVO: Mnoge nisu čule za ovo, a pravi je srpski specijalitet

Autor: N.J.

Lifestyle

13.10.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je recept za mekano čvor pecivo.

NAJBOLJA SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI ČVOR PECIVO: Mnoge nisu čule za ovo, a pravi je srpski specijalitet

Foto: shutterstock

Baka Jelena Petrović objavila je recept za čuveno čvor pecivo. Testo zbog kog će zamirisati cela kuća, najlepše je kada se posluži uz šolju čaja ili kafe. U nastavku pogledajte recept za pripremu slatkog testa.

Oko 20 grama kvasca sjedinite sa malo mlake vode i šećera.

U činiju staviti kvasac koji je nadošao dodajte 200 mililitara mleka i oko 30 mililitara ulja. Posolite i dodajte 500 grama brašna i jedno jaje. Testo sjedinite varjačom. Zamesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini.

Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Recept za čvor testo

Za premaz pripremite jednu kašiku maslaca, isto toliko pavlake i jednu kašičicu cimeta, a onda sve sjedinite. Testo razvucite oklagijom, a onda razmažite kašikom. Preklopiti tri puta i iseci trake koje su širine prsta. Svaku traku vežite u veći čvor. Ređati u pleh koji je prethodno podmazan, a onda pokriti providnom kesom i ostavite da naraste oko 15 minuta. Premazati belancetom i posuti šećerom po želji. Peče se na 220 stepeni oko 20 minuta.

Na kraju pospite prah šećerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading