SNEŽANA ĐURIŠIĆ PODELILA RECEPT SVOG OMILJENOG KOLAČA: Kada budete videli koliko se lako sprema postaće i vama broj JEDAN!

Autor: M.O.

Lifestyle

12.10.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je njena omiljena poslastica.

SNEŽANA ĐURIŠIĆ PODELILA RECEPT SVOG OMILJENOG KOLAČA: Kada budete videli koliko se lako sprema postaće i vama broj JEDAN!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Snežana Đurišić, diva narodne muzike, osim svojih vokalnih talenata, uživa i u svetu kulinarstva. Otkrila je da su slatkiši njeni favoriti, a nedavno je podelila svoj recept za omiljeni penasti kolač s makom u emisiji na "Prva TV".

 

 

Sastojci:

Šest jaja

180g šećera
180g putera
280g mlevenog maka
dve štangle strugane čokolade
jedna mala kašika ruma
Republika

Foto: YouTube/sAmo njAm

Kolač koji Snežana rado pravi

 

Sastojci za glazuru:

100g čokolade
tri kašike ulja

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, pa izlupati sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati, puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum. Pomešati sa belancima. Tu smesu sipati u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Na ohlađenom kolaču napraviti rupe sa drškom od varjače a zatim ga premazati sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading