KAKO JE BOJANA STAMENOV ZA GODINU DANA SMRŠALA 80 KILOGRAMA? Gubila je vid, a doktorka tvrdi da je BOG POGLEDAO - ovo je ishrana uz pomoć koje se TRANSFORMISALA

Autor: N.J.

Lifestyle

07.09.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U avgustu 2020. godine Bojana je imala 192 kilograma.

KAKO JE BOJANA STAMENOV ZA GODINU DANA SMRŠALA 80 KILOGRAMA? Gubila je vid, a doktorka tvrdi da je BOG POGLEDAO - ovo je ishrana uz pomoć koje se TRANSFORMISALA

Foto: Printscreen/www.instagram.com/thebojanastamenov/

Pevačica Bojana Stamenov za malo više od godinu dana smršala je 80 kilograma. Iako se na početku opredelila za operaciju želuca, to se nije dogodilo zbog tadašnje situacije i pandemije.

Otkrila je šta je njoj bilo teško da radi, a ljudima zdrave kilaže nije predstavljalo problem.

- Neke stvari koje ljudi (normalne kilaže) dnevno rade, od vezivanja pojasa u kolima, putovanje avionom (uvek sam morala da tražim produžetak za pojas), teško sam se kretala kroz taj isti avion - kaže i objašnjava da je zbog kilaže uvek bila primetna, te se šalila na svoj račun kako bi joj bilo u datim momentima lakše.

U avgustu 2020. godine imala je 192 kilograma, a kada je krenula u teretanu u februaru 2021. godine imala je 185. Bila je na režimu ishrane. Poželela je da operiše želudac i doktorka je ubacila u program. Smatrala je da je to jedino rešenje jer je izdržala oko šest meseci na režimu.

Foto: ST/V.Lukić

Bojana Stamenov nakon što je smršala

- Ja sam gurman, nisam neko ko voli slatkiše. Voli da kuvam, spremam, testa, volim da jedem, da okupim ljude. Došla sam do faze da ja ne jedem onoliko koliko se gojim - ističe da je režime pratila, ali posle nekog vremena je odustajala jer nije mogla da izdrži.

Kada je došla na pregled kod endokrinologa jedan od simptoma je bio zamućen vid jer joj je šećer bio 27 sa 7. Doktorka joj je objasnila da je "sam Bog pogledao".

- Sestra je posumnjala na šećer jer ja sam uvek bila na granici za insulinsku rezisteniciju jer sreća po mene što sam ja uvek bila zdrava buca. Šećer je bio na maloj granici uvek, krvna slika uvek dobra - objašnjava da je tada "presekla" i dodaje:

- Zbog korone operacije želuca se prolongirala. Od oktobra do februara me niko nije zvao, vaga skače ali sam na režimu i ne znam šta se dešava. Tu na scenu nastupa teretana - priseća se.

Nakon pet meseci izgubila je 30 kilograma, a jela je ono što su joj treneri prepisali, ne nutricionista, prestala je sa bolničkim režimom ishrane i tada je treneru rekla da misli da joj operacije ne treba.

- Svaki drugi dan je trening snage, ponedeljak, sreda, petak, a utorak, četvrtak i subota traka - pričala je u emisiji na K1 Televiziji.

Foto: ATA Images

Bojana Stamenov u roze haljini

Otkriva da je na režimu ishrane imala tri obroka dnevno, jela je voće i nije bila gladna. Na početku je za doručak jela tri jaja, paradajz, krastavac, salatu i neko voće. Za ručak 250 grama pilećeg mesa, salatu i takođe voće. Za večeru je jela integralni rižoto, ribu ili salatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading