RUČAK KOJI SE SPREMA DOK TRAJU REKLAME: Ukusnije i brže ne može, svi ga vole, a nema mesa!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.07.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelo bez mesa odlično je za velike vrućine, a sprema se brzo!

RUČAK KOJI SE SPREMA DOK TRAJU REKLAME: Ukusnije i brže ne može, svi ga vole, a nema mesa!

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Za ručak poslužite krompir zapečen u jogurtu i jajima. Možda ovo nije ručak iz najskupljih restorana, ali osiguraće vam da dugo budete siti. Takođe, ako nećete da isprljate mnogo sudova, oduzmete sebi vreme za odmor - recept je pred vama!

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Parče ispečenog jela

Oljuštite, iseckajte i skuvajte jedan kilogram krompira dok ne omekša. U tiganju propržite jednu glavicu crnog luka, a potom dodajte jednu izrendanu šargarepu, kao i jednu crvenu papriku koju ste iseckali na kockice. Sve lepo promešajte pa dodajte začine. Beli luk u prahu je obavezan kako bi ovo jelo bilo ukusnije. Nakon začina ostavite minut, dva da povrće omekša.

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Jelo od krompira nakon pečenja

Keramičku posudu nauljite i dodajte krompir koji ste skuvali. Ne morate jelo spremati u keramičkoj posudi, može i običan pleh. Krompir pomerite u jednu stranu, a na drugu stavite proprženo povrće. Potom sve lepo izmešajte.

Dva cela jajeta izmutite viljuškom i dodajte dve kašike pavlake, a onda i dva decilitra mleka i jednu kašiku brašna. Ako ne želite brašno, ne morate, ali dobro izmutite da ne ostanu grudvice. Dodajte jedan decilitar jogurta i prelijte povrće. Od gore stavite malo suvog peršuna ili origana, a obavezno slatku začinsku papriku. Prekrijte folijom i pečete u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Ručak je gotov!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading