RUČAK BEZ MESA IDEALAN ZA VRELE LETNJE DANE: Nema kuvanja, a spreman je za pola sata!

Autor: N.J.

Lifestyle

23.06.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je odličan izbor za vrele letnje dane!

RUČAK BEZ MESA IDEALAN ZA VRELE LETNJE DANE: Nema kuvanja, a spreman je za pola sata!

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Ručak bez mesa

Ručak bez mesa  daće vam osećaj sitosti, a uz ovaj poseban preliv uživaće cela porodica. Jednostavno se priprema, a reč je o jelu od krompira i drugog povrća. Uz prave začine, sigurno će biti preukusno, a na vama je da probate ovaj odličan recept.

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Jelo od krompira

Potrebno vam je:

Tri cela jajeta

Tri paprike

Jedna šargarepa srednje veličine

Kilogram krompir

Jedan mladi luk i dva čena belog luka

200 grama kačkavalja

120 grama otopljenog margarina

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Parče jela od krompira

Priprema:

Krompir obarite, šargarepu izrendajte, a pariku sitno iseckajte. Mladi luk i beli luk sitno iseckajte i sjedinite. Tri cela jajeta razbijete u staklenu posudu, a onda dodajte otopljen margarin (100 grama), potom i punu supenu kašiku brašna i kafenu kašiku slatke začinske paprike. Sve sjedinite ručnom mutilicom. Smesa bi trebalo da bude svetlo narandžaste boje.

U tiganju zagrejte 20 grama margarina, dodajte sitno naseckan mladi luk, šargarepu i papriku. Sačekajte da se to isprži, neće trebati puno vremena. Povrću dodajte još belog luka.

Foto: YouTube/JECA SVAŠTARICA

Pripremljeno jelo pre pečenja

Dok se dinsta povrće, u keramičku postudu koju ste nauljili, dodajte obaren krompir. Kada ste ga izrendali, uključute rernu na 200 stepeni. Posolite i dodajte malo bibera, prstohvat otprilike i pola kafene kašičice suvog začina. Preko krompira stavite izdinstano povrće. Svuda raspodelite po malo, da bude podjednako. Prelijte prethodno pripremljenom smesom od jaja. Nakon toga, narendajte kačkavalj. Preko dodajte susam, ako ga volite.

Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading