KATNIĆU I LAZOVIĆU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Obojica negirali krivicu!

Autor:

Hronika

23.04.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katnić i Lazović su uhapšeni 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

KATNIĆU I LAZOVIĆU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Obojica negirali krivicu!

Foto: printscreen/youtube.com

Viši sud u Podgorici potvrdio je danas rešenje sudije za istragu kojim je bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije Zoranu Lazoviću određen pritvor do 30 dana.

Sud je odluku doneo na osnovu žalbe koju je Katnić sam napisao i na osnovu žalbe odbrane Lazovića.

Odlukom Višeg suda 16. aprila, određen je pritvor do 30 dana Milivoju Katniću i Zoranu Lazoviću, zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, podseća portal RTCG.

Katnić i Lazović su uhapšeni 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

Zoran Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja, dok se Milivoje Katnić sumnjiči da je, ''kao pripadnik kriminalne organizacije'', zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska određenim osobama u Crnu Goru. Osim toga, postupajući po Lazovićevom naređenju, Katnić je predmet vezan za jednog od čelnih ljudi "kavačkog klana" dao u rad pripadniku kriminalne organizacije, okrivljenom Saši Čađenoviću.

Reakcije i negiranje krivice

I Katnić i Lazović su negirali krivicu, a list ''Dan'' je objavio da je Katnić nastavio štrajk glađu u koji je stupio kada mu je određeno tužilačko zadržavanje. Stanje njegovog zdravlja se znatno pogoršalo jer ne uzima terapiju i lekove, a nadležne institucije nisu saopštile podatke o njegovom zdravstvenom stanju.

Zdravstveno stanje i nadzor

Prema nezvaničnim informacijama, Katnić se nalazi u ćeliji koja je 24 časa pokrivena kamerama, a medicinski tehničari i lekari zaposleni u spuškom zatvoru svakodnevno obilaze bivšeg glavnog specijalnog tužioca u sklopu redovnih aktivnosti. Kako navodi podgorički dnevnik "Dan", Katniću je znatno pogoršano zdravstveno stanje, ali nadležni prate situaciju i reaguju ukoliko dođe do naglog pogoršanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading