KOMŠIJE DANKINIH RODITELJA POTRESENE JEZIVOM SUDBINOM DEVOJČICE: "Video sam Dankinog oca, ali mu nisam izjavio saučešće jer...":

Autor:

Hronika

07.04.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Bora se nastavlja, a dvojici osumnjičenih za ubistvo određen je pritvor do 30 dana.

KOMŠIJE DANKINIH RODITELJA POTRESENE JEZIVOM SUDBINOM DEVOJČICE: "Video sam Dankinog oca, ali mu nisam izjavio saučešće jer...":

Foto: ST/Dragan Kadić, ST/Nemanja Pančić, Facebook

Jovan Janačković dugogodišnji komšija porodice Ilić svedoči za Republiku o tome koliko su sve komšije ove unesrećene porodice u soliteru bile uključene u potragu za telom male Danke Ilić.

- Svi smo u šoku zbog tog gnusnog zločina i strašno žalimo za našom malom komšinicom za tim nevinim detencetom - kaže Jovan. 

Neposredno pred dolazak ekipe Republike i Srpskog telegrafa u zgradu Jovan je sa komšijama sedeo ispred zgrade gde su sve vreme razgovarali o svirepom ubistvu devojčice i tome kako njeno telo ne može da se nađe i dalje iako su uhapšene njene ubice. Video je Dankinog utučenog oca Miloša.

- Do malopre smo dole sedeli i pričali o nestanku detenceta, praktično bebe još uvek. 

Naišao je Miloš, Dankin otac. Vraćao se odnekud u stan. Nisam mu izjavio saučešće jer se dete još nije našlo. Ivana i Miloš su palili sveće, a možda je za to rano. Kako je uopšte moguće da ubice ćute i dalje o tome gde su je bacili?! Ljudi misle da su je isekli na delove i da to sada neče da priznaju da bi dobili manji kaznu ako se ne sazna da su je sekli. I dalje neki veruju da su dete prodali u selu, da nije mrtva, ali i da su jr ovi uhapšeni zlikovci spalili nečim - prepričava Jovan.

I njegova supruga Jagoda zabrinutog lica govori o tome koliko su svi pogođeni prvo zbog nestanka devojčice, a onda i strašnim vestima koje su stigle pre nekoliko dana.

Danku su sa roditeljima i bratom Janačkovići često sretali u zgradi i ispred.

- Sa Milošem i Ivanom i svojim bratom Lazarom Danka je često šetala napolju. Ona je doduše bila u kolicima , stalno sam ih tako sretao. Tri dana pre nestanka sam je prvi put video da hoda. Znači da je tek bila prohodala - kaže Jovan.

On je poznavao Miloševog dedu i baku jer su oni živeli u stanu u kom žive danas Ivana i Miloš sa decom.

- Milošev deda je skočio sa četvrtog sprata i na tragičan način okončao život posle smrti žene. Posle su tu živeli Miloševi otac i majka sa decom. Onda je Tanja dobila stan u obližnjoj ulici i preselili su se tamo, a stan ostavilli Milošu i njegovoj ženi Ivani.  Njihov sin bi uvek prišao nama komšijama dole kad se okupimo ispred zgrade i mi se sa njim našalimo.Čitavu porodicu znamo kao poštenu i  strašno je što ih je ovakav usud zadesio - nadobezujući se medjusobno je za Republiku ispričao bračni par Janačković.

Drugi bračni par koji u zgradi Ilića ima stan , ali povremeno dolaze iz inostranstva gde žive, je sa nama kratko porazgovarao. Njima su oči pune suza zbog Danke.
Rekli su da bi njene ubice  stavili na strašne muke.

- Jel moguće da neće da ispričaju šta su uradili sa telom nesrećnog deteta?! Policija treba strujom da ih muči pa da vide kako će da propevaju - rekla je komšinica.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading