POLICIJA PROVERAVA DRUŠTVENE MREŽE DANKINE MAJKE: Ispituju se njeni kontakti iz Niša i Zrenjanina?! (FOTO)

Autor:

Hronika

31.03.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

6. dan potrage za devojčicom.

POLICIJA PROVERAVA DRUŠTVENE MREŽE DANKINE MAJKE: Ispituju se njeni kontakti iz Niša i Zrenjanina?! (FOTO)

Foto: Facebook

Ivana Ilić je sa policijskim službenicima odvedena u letnjikovac zbog rekonstrukcije događaja.

Pored telefona, pripadnici MUP-a navodno su izvršili uvid i u nekoliko njenih profila na društvenim mrežama.

Devojčica je nestala u utorak oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. U sve su bili uključeni i psi tragači, piše ALO. 

Republika

Foto: facebook, mup

 

 

Poligrafista: Majka ne sme na ispitivanje zbog stresa

Nekadašnji poligrafski ispitivač i instruktor Zoran Luković za Alo! je objasnio zašto majka malene Danke Ilić (2) Ivana zbog trudnoće nije mogla da bude podvrgnuta poligrafskom ispitivanju. Takva je praksa primene poligrafa, kako kaže, trudnoća je element koji apsolutno isključuje podobnost ispitanice.

- Razlog su višestruke implikacije stresa, koji je posledica straha od rezultata. Dakle, tokom poligrafskog ispitivanja postavljaju se različita pitanja u vezi sa slučajem, a ukoliko postoji strah, može da dođe i do velikog stresa. Ja nisam lekar da mogu detaljno da pričam o tom mehanizmu, ali kada je majka izložena stresu, pati plod - beba, što ne želimo da se dogodi - objasnio je Luković.

Kako dodaje, ovo se ne radi čak ni kada je gotovo sigurno da je trudnica kriva za neko delo.

Foto: facebook

 

 

- Možda je ona zaista i u delu, mi to ne znamo, pa ako bi se suočila sa pitanjima koja su za nju problematična, koja otkrivaju šta se desilo, ili uopšte koja rekapituliraju celu situaciju, to bi u njoj izazvalo veći stres. A čak i da je ona kriva, plod nije i ne smemo da rizikujemo da se bilo šta loše odrazi na njega - ističe poligrafista.

Kako je naglasio, ova metoda postoji oko 150 godina i u saradnji sa lekarima zaključeno je da trudnice ne treba da se podvrgavaju ispitivanju, tako da ni u ovom slučaju ta praksa ne sme da se menja.

Kada je u pitanju otac devojčice i to što je on više puta vraćan u policiju i iznova ispitivan, pa i poligrafski, Zoran Luković objašnjava da je i to standardna praksa:

- Retestiranje ispitanika se vrši nakon i po osnovu novootkrivenih činjenica slučaja. Svaki novi detalj koji se otkrije pokreće nova pitanja i zato se proces ponavlja - kazao je on.

Bageri, policija i vatrogasci već danima raščišćavaju dvorište i okolinu dvorišta gde je poslednji put viđena Danka. Takođe, pretraživani su i kanali oko dvorišta kao i Borsko jezero koje se nalazi nedaleko od mesta nestanka.

Juče su dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova u toku celog dana na maloj visini obletala područje. Krstarili su iznad dvorišta i šuma, a takođe se mogla čuti i motorna testera kojom se raščišćavao teren. Viđeni su i policajci sa lopatama, a u čitavom kraju vlada napetost da li je pronađen trag koji bi mogao da dovede do malecke.

Prema nezvaničnim informacijama, proveravaju se i Fejsbuk profili Ivane Ilić.

- Majka ima nekoliko profila na Fejsbuku, proveravaju se sve poruke koje je slala i dobijala u prethodnom periodu. Takođe, navodno se proverava njena komunikacija sa osobama iz Niša i Zrenjanina. Za sada nema zvaničnih informacija, niti detalja u vezi s proverom njenih profila na društvenim mrežama, kao ni da li postoji nešto što se kosi s istragom - navodi izvor blizak istrazi.

Foto: ST/Tamara Pavišić, Društvene mreže

 

 

 

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, sporan je sadržaj na Ivaninom telefonu koji je navodno izbrisan tog dana kada je malecka nestala. Međutim, nema zvaničnih informacija u vezi s pregledom njenog telefona.

 - Naloženo je detaljno veštačenje Ivaninog telefona, a prema nezvaničnim informacijama, pronađeni su novi operativni podaci do kojih je došla policija. Takođe, ispituju se i neke njene ranije izjave, za koje su neki ocenili da su kontradiktorne - navodi izvor.

Inače, majka je navodno u drugom stanju zbog čega nije podvrgnuta poligrafskom ispitivanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading