OTKRIVENO KOLIKO VREDI POKRADENO ORDENJE IZ PALATE SRBIJA! Heraldičar izneo KLJUČNU stvar u slučaju!

Autor:

Hronika

15.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heraldičar Dragomir Acović rekao je za Internet portal RTS-a da je broj ordena koji se godišnje dodeli daleko ispod te cifre.

OTKRIVENO KOLIKO VREDI POKRADENO ORDENJE IZ PALATE SRBIJA! Heraldičar izneo KLJUČNU stvar u slučaju!

Foto: MUP Srbije

ordenje

Uzbuna u Palati "Srbije" izazvana je nestankom čak 43 hiljade državnih ordena, što je dovelo do hapšenja osam osoba.

Heraldičar Dragomir Acović dao je za RTS svoje viđenje ovog skandaloznog događaja, naglasivši da se deo ukradenog ordenja verovatno potiče iz perioda komunističke Jugoslavije.

Ordenje iz komunističke Jugoslavije

Acović ističe da je vrednost ukradenog ordenja izuzetno niska u odnosu na količinu, istakavši da se godišnje dodeljuje znatno manji broj ordena. Dodatno, podseća nas da je u periodu od pedeset godina komunističke Jugoslavije dodeljeno oko 300.000 ordena samo za zasluge za narod u trećem stepenu, što naglašava značaj ovog krađe.

Promena zakona o odlikovanjima

Važno je napomenuti da je Zakon o odlikovanjima promenjen 1998. i 2009. godine, što je rezultiralo promenom dizajna ordenja. Acović naglašava da je ovaj detalj od značaja jer ukazuje na potrebu za izradom novih ordena i medalja koji su sada drugačiji od prethodnih.

Velika količina, mala vrednost

Heraldičar ističe da je ključno pravilo u ovakvim situacijama da "što je veća količina, to je manja vrednost". Ova neobična činjenica dodatno baca svetlo na skandaloznu krađu državnih ordena, ističući da je motivacija iza ovog zločina možda drugačija nego što se na prvi pogled čini.


Uzimajući u obzir ove zanimljive činjenice, slučaj krađe državnih ordena iz Palate "Srbije" postaje još intrigantniji, a javnost s nestrpljenjem očekuje dalji razvoj događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading