AKCIJA SE NASTAVLJA! OSIM SLOBODANA HOMENA NA SPISKU ZA HAPŠENJE JOŠ JEDNA FUNKCIONERKA!

Autor:

Hronika

15.03.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičena je sve radila po nalogu Slobodana Homana, te je znala do detalja ceo sistem krađe.

AKCIJA SE NASTAVLJA! OSIM SLOBODANA HOMENA NA SPISKU ZA HAPŠENJE JOŠ JEDNA FUNKCIONERKA!

Foto: ST/Nemanja Pančić

U opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala  zbog teške krađe državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti, lišeno je slobode osam lica, dok je za dva lica Slobodan Homen (52) i Slobodan Bošković (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Kako Republika eksluzivno saznaje, među uhapšenima je šef kabineta bivše ministarke Snežane Malović - Sanja Laci Starčevic.

Naime, ona je jedna od glavnih osumnjičenih, pošto je pouzdano upoznata sa celim slučajem i njoj je predložen pritvor.

Kako se sumnja, Sanja Laci Starčević je sve radila po nalogu Slobodana Homena, te je znala do detalja ceo sistem krađe.

Osim nje, vrlo je bitna osoba, Slobodan Bošković, tada zaposlen u Ministarstvu prave koji je sada na poternici. On je takođe bio i pomoćnik ministra za EU.

Da podsetimo, prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Kako je Republika ekskluzivno saznala, Slobodan Homen bivši državni sektretar u Ministarstvu pravde u vladi Mirka Cvetkovića je glavni organizator krađe ordenja i za njim je raspisana poternica.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalisticke policije, Sluzbom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i utvrđivanja identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading