DO SADA ISPITANO 17 SVEDOKA! Da li će sledeći korak policije i tužilaštva dovesti do tela male Danke!?

Autor:

Hronika

26.04.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danka Ilić je ubijena 26. marta ove godine, a osumnjičeni za ovaj zločin su Dejan Dragijević i Srđan Janković.

DO SADA ISPITANO 17 SVEDOKA! Da li će sledeći korak policije i tužilaštva dovesti do tela male Danke!?

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru intenzivno radi na rasvetljavanju teškog ubistva dvogodišnje Danke Ilić. Istraga je još uvek u toku, a tužilaštvo čeka rezultate veštačenja DNK materijala, kao i veštačenja GPS uređaja iz službenog vozila JKP „Vodovod“. Ova veštačenja su od suštinskog značaja za utvrđivanje trase kretanja vozila u kritičnom periodu.

Do sada je ispitano 17 svedoka, a nakon prijema svih veštačenja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupka, piše Blic.

Takođe, VJT Zaječar je, nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja.



Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je "Više javno tužilaštvo u Nišu da preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je preminuo Dalibor Dragijević". Ovo ovlašćenje je u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca.


Danka Ilić je ubijena 26. marta ove godine, a osumnjičeni za ovaj zločin su Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su nedavno upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Pored njih, u pritvoru se nalazi i njihov otac Rade Dragijević, jer se sumnja da pomogao sinu, zajedno sa drugim sunom koji je u međuvremenu preminuo u PS Bor, da premesti telo ubijene devojčice sa depoije gde je prvobitno bačena, na drugu lokaciju. Podsećamo, telo deteta još nije nađeno jer otac i sin kažu da ne mogu da se sete, gde su ga ostavili.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading