"POLICIJA! LEZI!" - AKCIJA "BELVEDERE" Objavljen snimak hapšenja kriminalne grupe! "Pali" i fudbaler Šumarević i jedna žena! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Hronika

07.05.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sinhronizovanoj akciji, pripadnici MUP-a u Srbiji uhapsili su devet članova ove organizovane kriminalne grupe.

"POLICIJA! LEZI!" - AKCIJA "BELVEDERE" Objavljen snimak hapšenja kriminalne grupe! "Pali" i fudbaler Šumarević i jedna žena! (FOTO+VIDEO)

Foto: MUP Srbije, Društvene mreže

 

 

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijama Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Češke, uspešno su sproveli akciju koja je rezultirala zaplenom veće količine droge i hapšenjem pripadnika organizovane kriminalne grupe.


U sinhronizovanoj akciji, pripadnici MUP-a u Srbiji uhapsili su devet članova ove organizovane kriminalne grupe, dok je vođa grupe, Vladan Šumarević (1971), uhapšen juče u Češkoj na osnovu međunarodne poternice Interpola koju je za njim raspisala Srbija.

Srpska policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapsila I. Š. (1985), P. D. (1997), M. P. (1977), S. D. (1956), A. G. (1978), M. M. (1992), S. J. (1979), Z. H. (1993) i M. I. (1992).


Policija je izvršila pretrese stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili na 15 lokacija u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Leskovcu i Nišu, gde je zaplenila oko 168 kilograma amfetamina, pet kilograma marihuane, oko 10.000 tableta opojne droge MDMA, tri litra amfetaminskog ulja i pet litara akumulatorske kiseline potrebne za proizvodnju amfetamina, kao i dva pištolja i oko 60.000 evra.

Uhapšeni na teritoriji Srbije privedeni su, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu i određen im je jednomesečni pritvor. Ova akcija predstavlja važan korak u suzbijanju krijumčarenja droge i organizovanog kriminala na međunarodnom nivou, a saradnja sa policijama drugih država pokazuje efikasnost zajedničkih napora u borbi protiv ove ozbiljne pretnje društvu.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading