OTKRIVAMO! Slobodan Homen glavni organizator KRAĐE ORDENJA - za njim je RASPISANA POTERNICA!

Autor:

Hronika

15.03.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političar na čelu filmske pljačke u SIV-u.

OTKRIVAMO! Slobodan Homen glavni organizator KRAĐE ORDENJA - za njim je RASPISANA POTERNICA!

Foto: Medija centar Beograd, Vladimir Lukic, shutterstock

Kako Republika ekskluzivno saznaje, Slobodan Homen bivši državni sektretar u Ministarstvu pravde u vladi Mirka Cvetkovića je glavni organizator krađe ordenja i za njim je raspisana poternica.

Naime, kako dalje saznajemo, 2011. godine su njih 10, po nalogu Homena iznosili ordenje iz SIV-a. Tu su bila najveća dražavna odlikovanja, koja su nosili naši predsednici, kao i druge brojne znamenite ličnosti. Sistem za krađu ordenja je bio taj što je po nalogu Homena osnovana nepostojeća komisija Ministarstva pravde.

- Ta fiktivna komisija navodno je preuzimala ordenje od institucije Predsedništva. Upravo zahvaljujući hrabrosti i znanju ljudi iz Predsedništva ova krađa je otkrivena - kaže naš izvor.

Krađa je otkrivena kada je Aleksandar Vučić postao predsednik i preselio se u Predsedništvo. Tada je ustanovljeno da nedostaju odlikovanja i podneta je krivična prijava. 

Foto: Medija centar Beograd

Slobodan Homen

Kako saznajemo, po direktnom nalogu Homena, a o čemu su svedočili drugi osumnjičeni, ordenje je iznošeno. Kako dalje saznajemo, jedan deo ordenja je Homen odneo kod sebe u vilu.

Kako je Republika ekskluzivno prva pisala, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije i Službe za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M. (rođen 1959. godine), N.A. (rođen 1961. godine), I.Z. (rođen 1971. godine), O.P.G. (rođena 1959. godine), S.S. (rođena 1980. godine), A.T. (rođen 1964. godine), A.R. (rođen 1963. godine) i R.K. (rođen 1960. godine), dok je za dva lica S.H. (rođen 1972. godine) i S.B. (rođen 1978. godine) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica. Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Foto: Medija centar Beograd

Slobodan Homen

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading