OTKRIVAMO GDE SE NALAZI SLOBODAN HOMEN: Evo i ko je najviše pomogao istrazi!

Autor:

Hronika

15.03.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je Republika ekskluzivno prva pisala, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije.

OTKRIVAMO GDE SE NALAZI SLOBODAN HOMEN: Evo i ko je najviše pomogao istrazi!

Foto: Medija centar Beograd

Slobodan Homen bivši državni sektretar u Ministarstvu pravde u vladi Mirka Cvetkovića je glavni organizator krađe ordenja i za njim je raspisana poternica.

Istrazi je najviše pomogao kolekcionar Jovan Mara koji je takođe uhapšen, a potom pušten na slobodu. Kako se navodi Mara je sarađivao sa policijom i dao dosta podataka. Kako dalje saznajemo, prema operativnim podacima Homen se trenutno nalazi u Dubaiju. On će biti uhapšen odmah po lociranju, ili čim bude ušao u zemlju.

Kako je Republika ekskluzivno prva pisala, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica S.H. (52) i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Tokom detaljne pretrage, pretreseno je pet nekretnina, dok je u tri vile koje su pod vlasništvom Homena, pronađen samo deo ordenja!

Foto: MUP Srbije

 

Foto: MUP Srbije

 

Naime, kako dalje saznajemo 2011. godine su njih 10, po nalogu Homena iznosili ordenje iz SIV-a. Tu su bila najveća dražavna odlikovanja, koja su nosili naši predsednici, kao i druge brojne znamenite ličnosti. Sistem za krađu ordenja je bio taj što je po nalogu Homena osnovana nepostojeća komisija Ministarstva pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading