BALKANSKI KLAN U ITALIJI: Prisiljavali maloletnice na prosjačenje, džeparenje i prostituciju!

Autor:

Hronika

25.02.2024

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove devojčice su "uvezene" u Italiju pod lažnim obećanjima o boljem životu, a nakon dolaska su im oduzeti svi dokumenti i prisiljene su na kriminalne aktivnosti.

BALKANSKI KLAN U ITALIJI: Prisiljavali maloletnice na prosjačenje, džeparenje i prostituciju!

Foto: pixabay.com

Trgovina ljudima je i dalje aktuelan problem na Balkanu, a nedavni slučaj iz Italije je još jednom skrenuo pažnju javnosti na ovu uznemirujuću pojavu. Prema navodima prijave, hrvatsko-srpski "par" trgovaca ljudima doveli su nekoliko maloletnica iz siromašnih porodica iz Hrvatske i Srbije u regiju Pijemont, kako bi ih prisilili na prosjačenje, džeparenje, krađe, dilovanje i prostituciju.

Ove devojčice su "uvezene" u Italiju pod lažnim obećanjima o boljem životu, a nakon dolaska su im oduzeti svi dokumenti i prisiljene su na kriminalne aktivnosti.

Ulov Interpola: Poternica za trgovcima ljudima

Osumnjičeni hrvatsko-srpski "par" trgovaca ljudima, žena D. V. (56) i muškarac P. Đ. (61), dospeo je u centar pažnje kada je sud u Šapcu raspisao poternicu za njima, a Interpol se uključio u potragu za njihovim hapšenjem. Italijanski karabinjeri su u februaru ove godine izvršili hapšenje osumnjičenih, nakon čega je započet sudski postupak na italijanskom tlu.

Život u ropstvu: Prisiljavanje na kriminalne aktivnosti

Devojčice su tvrdile da su bile izložene pretnjama i fizičkom nasilju od strane osumnjičenog para, te da im je bilo zabranjeno da kontaktiraju svoje porodice u Srbiji. Oduzeti su im dokumenti, a prisiljene su na prošnju, džeparenje i krađe. Takođe, osumnjičeni su ih podučavali trikovima provaljivanja u domove i krađe vrednih stvari, a novac koji su zarađivale navodno im je odmah uziman.

Banda trgovaca ljudima: Putujući nomadi pod maskom siromaštva

Mesto Vercelli, gde su osumnjičeni uhapšeni, već je bilo poznato po tzv. putujućim nomadima koji pod maskom siromaštva prose, a zapravo žive kao lordovi. Istražitelji su posumnjali u taj iznenadni paravan siromaštva kada su otkrili da su osumnjičeni posedovali vile, zemljišta, novac i nakit u vrednosti većoj od 1,5 miliona evra.

Dečji psiholozi otkrivaju užas: Maloletnice kao ključni svedoci

Dečji psiholozi u Italiji su kroz razgovore sa maloletnicama izvukli jezive detalje njihovog iskustva, a one će biti ključni svedoci u sudskom postupku. Meseci rada iza njih sigurno su rezultirali značajnim iznosom zarađenog novca na crnom tržištu, a trenutno se vodi istraga o tome šta je sve pronađeno u pretresima njihovog doma, pomoćnih prostorija i automobila.

Ovaj slučaj je još jedan podsetnik na ozbiljnost trgovine ljudima i potrebu za kontinuiranim radom državnih organa i međunarodnih agencija u borbi protiv ovog zločina. Sve do tada, trgovci ljudima i dalje ostaju pretnja za najranjivije članove našeg društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading