UŽAS NA ZVEZDARI! Požar u ulici Dimitrija Tucovića - vatrogasci na terenu (VIDEO)

Autor:

Hronika

07.02.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki požar u Ulici Dimitrija Tucovića na Paliluli

UŽAS NA ZVEZDARI! Požar u ulici Dimitrija Tucovića - vatrogasci  na terenu (VIDEO)

Foto: instagram.com/moj_beo_grad/printscreen

Danas u Beogradu, na opštini Zvezdara , došlo je do velikog požara u Ulici Dimitrija Tucovića. Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju prisustvo policijske ekipe i tri vatrogasna vozila na licu mesta. Gusti dim kulja iz suterena, a uzrok požara još uvek nije poznat. Takođe, informacije o eventualnim povređenim licima nisu još uvek potvrđene.

Reakcija nadležnih organa
Nadležne službe su odmah reagovale na poziv za intervenciju i pristupile su gašenju požara. Brza reakcija vatrogasaca i policije doprinela je pokušaju da se požar stavi pod kontrolu i spreče eventualne štete na okolnim objektima i povređivanje ljudi.

Evakuacija i bezbednost građana

U situacijama poput ove, važno je da građani budu svesni potencijalne opasnosti i da se pridržavaju uputstava nadležnih organa. Ukoliko je evakuacija potrebna, bitno je da se građani pridržavaju uputstava policije i vatrogasaca kako bi se osigurala njihova bezbednost.

Ovakvi događaji često pokreću solidarnost u lokalnoj zajednici. Ljudi se često organizuju kako bi pružili pomoć i podršku ugroženima. Neki se nude da prime evakuisane, dok drugi pružaju hranu, odeću i druge neophodne stvari.


Podsetimo!
Požari poput ovog su podsetnik na važnost preventivnih mera i brze reakcije nadležnih službi. Važno je da građani budu obavešteni o tome kako da se ponašaju u slučaju požara i da prate uputstva nadležnih organa radi sopstvene bezbednosti i bezbednosti svoje zajednice. Nadamo se da će uzrok požara biti utvrđen i da nema povređenih osoba. Kako da zaštitite svoju porodicu od požara? Ove korake morate odmah da primenite!

Kako se zaštititi od požara u kući?


Kada je reč o zaštiti od požara u domu, postoji nekoliko koraka koje svaki pojedinac može preduzeti. Prvo i najvažnije je napraviti plan zaštite od požara, koji uključuje plan evakuacije i tačno određene korake koje treba preduzeti u slučaju požara. Takođe, bitno je redovno proveravati stanje protivpožarne opreme, poput aparata za gašenje požara, kao i instalacija u domu, kako bi se otklonili potencijalni uzroci požara.

Kako sprečiti požar u kući?

Jedan od ključnih koraka u sprečavanju požara u kući je raščišćavanje zapaljivih stvari poput kartona, starih tekstilnih materijala i drugih potencijalno opasnih predmeta. Osim toga, važno je voditi računa o električnim uređajima i redovno proveravati da li su isključeni pre napuštanja doma.

Šta uraditi u slučaju požara?

Ukoliko dođe do požara, važno je znati kako pravilno reagovati. Prvo, pozovite vatrogasce na broj 193 i ostanite smireni. Posebnu pažnju treba obratiti na decu, koja zbog straha mogu pokušati da se sakriju. Takođe, bitno je izbegavati korišćenje lifta zbog gustog dima i koristiti vlažan peškir kako bi se zaštitili od udisanja dima.

Kako naučiti decu o zaštiti od požara?

Naučiti decu kako pravilno da reaguju u slučaju požara jednako je važno kao i preduzimanje preventivnih mera. Deca treba da budu upoznata s brojevima za hitne slučajeve, poput broja vatrogasaca (193) i centra za hitne pozive (112), kao i da budu osposobljena za korišćenje protivpožarnih aparata.

U zaključku, svi pojedinci mogu doprineti prevenciji požara u kući preduzimanjem određenih koraka i osposobljavanjem sebe i svojih ukućana za pravilno reagovanje u slučaju opasnosti. Važno je imati plan, redovno proveravati stanje opreme i instalacija, kao i naučiti decu o merama zaštite od požara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading