UHAPŠEN MUŠKARAC IZ OKOLINE SOKOBANJE ZBOG PRONEVERE! Uzimao novac iz javnog preduzeća!

Autor:

Hronika

30.01.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.

UHAPŠEN MUŠKARAC IZ OKOLINE SOKOBANJE ZBOG PRONEVERE! Uzimao novac iz javnog preduzeća!

Foto: Shutterstock

Pripadnici policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J. M. (39) iz okoline Sokobanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je J. M. kao zaposleni u JKP "Napredak“ iz Sokobanje, u periodu od 2020. do 2022. godine, prisvajao novac od naplate usluga ovog preduzeća, koji nije knjižio u dnevnik blagajne niti ga je predavao kroz pazar preduzeća i tako protivpravno stekao imovinsku korist u iznosu od preko 694.000 dinara.

Naknadno je, kako se sumnja, usled podnošenja reklamacija korisnika usluga, sukcesivno obeštetio ovo preduzeće. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su M. B. (20), I. I. (32) i A. M. (51), svi iz okoline Novog Bečeja, zbog sumnje da su izvršili dva krivična dela razbojništvo.

M. B. i I. I. se sumnjiče da su, 24. januara ove godine, oko 23 časa, maskirani ušli u kuću pedesetpetogodišnjeg muškarca u okolini Novog Bečeja, vezali ga uz pretnje nožem i palicom i odneli 50.000 dinara - piše u saopštenju.

Dodaje se i da se sumnja da su oni, 27. januara ove godine, preteći plastičnim pištoljem sedamdesettrogodišnjoj i pedesetosmogodišnjoj ženi, iz njihove kuće uzeli 4.000 dinara.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading