JEDINO MAJKA MOŽE DA RAZUME MAJKU! U svojoj muci Marica želi da pomogne drugima - osvojila je Srbiju HEROJSKIM POTEZOM! (FOTO)

Autor:

Hronika

20.01.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška porodična tragedija pogodila je porodicu u Sremskoj Mitrovici, ali to nije stalo na put njihovoj želji da pomognu drugima.

JEDINO MAJKA MOŽE DA RAZUME MAJKU! U svojoj muci Marica želi da pomogne drugima - osvojila je Srbiju HEROJSKIM POTEZOM! (FOTO)

Foto: Društvene mreže, Printscreen

Strašna tragedija pogodila je Maricu Mihajlović i njenog supruga Danijela kada je, nakon višesatnog mučenja prilikom porođaja u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, a, kako nam je pričala, sve vreme bila je žrtva i strahovitog akušerskog nasilja.

Marici (27) ovo je bio drugi porođaj i u porodilište je primljena 11. januara, kada je 7 dana prešla predviđen termin. Iz istog razloga porođaj je pokrenut indukcijom, ali se ona nije dovoljno otvarala. Iako su babice tada dežurnom doktoru Marku Maksimoviću govorile da žena treba da ide na carski rez, porođaj je nastavljen i pokušavan vaginalnim putem, a onda se beba zaglavila u porođajnom kanalu, progutala mekonijum i plodovu vodu.

Beba je mogla da udiše, ali nije mogla da izdahne vazduh zbog čega se stvaraju mehuri na plućima, pričala nam je majka, a onda joj je stalo srce. Nakon reanimacije, beba je poslata u Novi Sad, a ujutru je preminula.

I u teškim vremenima Marica se seti drugih majki

Čak i nakon tako užasavajućeg događaja Marica je spremna da pomogne. Čvrsto je stala na noge i odlučila da svakoj budućoj mami pomogne. Na svom fejsbuk profilu okačila je poruku koja glasi:

- Imam da poklonim stvari za tek rođenu devojčicu i kozmetiku. Ako je nekome potrebno neka se javi u inbox - navela je na svom profilu.

Foto: facebook

Fejsbuk objava

Podsetimo, uhapšen je M. M. (45), lekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će M. M. biti zadržan do 48 časova, nakon čega će biti priveden tužilaštvu uz krivičnu prijavu.

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, izrazila je zabrinutost povodom ovog slučaja i najavila temeljnu istragu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici stiglo je saopštenje da se sprovodi unutrašnji nadzor, a javnost će biti obaveštena o ishodima. Roditelji planiraju podneti tužbu protiv bolnice i lekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading