ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTO BRATA U ŽITORAĐI: Udario ga sekirom pa seo pored njega i plakao

Autor:

Hronika

08.01.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više tužilaštvo je zatražilo obdukciju tela preminulog.

ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTO BRATA U ŽITORAĐI: Udario ga sekirom pa seo pored njega i plakao

Foto: shutterstock

Policija na terenu

Ninoslav Dž. (27) je pred Višim tužilaštvom u Prokuplju saslušan povodom sumnje da je na Badnje veče počinio stravičan zločin - ubio svog mlađeg brata S. Dž. (21) sekirom nakon svađe u dvorištu porodične kuće u selu Držanovac.

Više tužilaštvo je zatražilo obdukciju tela preminulog i, nakon njihovog predloga, odredilo pritvor osumnjičenom do 30 dana.

Da podsetimo, Ninoslav Dž.(28) iz okoline Žitorađe iz sela Držanovac, inače otac četvoro dece, ubio je na Badnje veče rođenog brata Stefana Dž. (22) udarcem sekirom u glavu. Čim je video šta je uradio jaukao je na sav glas što je ubio brata i njegovog sina doživotno ostavio bez oca. 

 Ninoslav je policiji rekao "Vodite me, ja sam ubio brata" - prepričao je R. S. za Republiku scenu kada je počinilac skrušeno čekao policiju nakon zločina za Badnje veče. 

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/profile/Stefan Aki Vijoleta Dzaferovic

Stefan Dž. sa porodicom

Braća su inače bila u sukobu i od detinjstva se nisu slagali. Sinoć su se sukobili pod dejstvom alkohola koji su konzumirali u šumi gde su išli da iseku badnjake i donesu ih svojim kućama. 

- Braća su godinama imali razmirice i bili su u svađi. Sinoć su se obojica vratili iz sela sa zametnutim badnjacima tek kada se smrklo. Bili su pripiti i sukob je izbio. Stefan je prvi počeo svađu prema kazivanju meštana - rekao je R.S. nekadašnji predsednik mesne zajednice Držanovac, za Republiku. 

Sukobu je prethodila lomljava prozora i pretnje na račun Ninoslavove žene kojoj je Stefan pretio klanjem i obreo se kod kuće brata sa kuhinjskim nožem. 

 - Ninoslav je otac četvoro dece i on je hteo da zaštiti svoju porodicu i ženu. Zgrabio je sekiru i krenuo na brata i ubio ga jednim udarcem sekire. Nastala je vriska, cika i žene i deca su istrčala da vide šta se dešava - rekao je naš sagovornik. 

Ninoslav je seo kraj ubijenog brata i plakao i tako ga je policija i zatekla.

- U momentu kada se sve događalo u kućama braće su bile njihove porodice i baba Slavica koja je odgajila Ninoslava i Stefana. Žene su zgrožene gledale krv koja se prolila i zvali su i Hitnu pomoć, ali spasa nesrećniku nije bilo. Ninoslav je policiji rekao "Vodite me, ja sam ubio brata" - prepričao je R. S. za Republiku ono što je čuo od meštana kojima su kazali očevici iz porodice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading