UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Apleacioni sud naložio da se proces ponovi, evo i zašto!

Autor:

Hronika

29.12.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 18. decembra, doneo rešenje, a evo šta u njemu piše.

UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Apleacioni sud naložio da se proces ponovi, evo i zašto!

Foto: Adelarda Popović

Suđenje u Novom SAdu

Apelacioni sud u Novom Sadu poništio je presudu četvorici okrivljenih za ubistvo Aleksandra Popovića (34), beskućnika iz Beograda, koje se dogodilo u Kineskoj četvrti, u Novom Sadu, 30. oktobra 2021. godine.

U saopštenju Višeg suda podseća se da su 24. marta ove godine okrivljeni Miodrag Mikac (42) i Željko Milašin (47), iz Feketića, Zorica Dikić (39) iz Petrovaradina i Miša Todorović (45) iz Novog Sada proglašeni krivim jer su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo na svirep način, zbog čega su osuđeni na ukupno 52 godine zatvora. 

Protiv prvostepene presude žalili su se i Više javno tužilaštvo ali i branioci okrivljenih i okrivljeni Miša Todorović.

Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 18. decembra, doneo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca okrivljenih i okrivljenog Todorovića i ukinuo presudu Višeg suda u Novom Sadu i naložio da se ponovi suđenje. 

U obrazloženju ove odluke navedeno je da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Okrivljenima je produžen pritvor, koji po tom rešenju može trajati najduže do 16. februara.
 
Podsetimo, prema optužnici, 30. oktobra 2021. godine u bulevaru Despota Stefana u Kineskoj četvrti, u Novom Sadu, Aleksandar Popović je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog Miodraga Mikca koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Željku Milašinu, koji je oteo sataru i udario ga bočnom širokom stranom, a potom ga je odbacio. Zatim su svi nasrnuli na Popovića koji je pao, a onda su mu zajednički zadali više udaraca pesnicama i nogama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading