UHAPŠEN NASILNIK IZ KRUŠEVCA: Nožem izbo jednog, a ranio dvojicu ispred kafane

Autor:

Hronika

28.12.2023

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

UHAPŠEN NASILNIK IZ KRUŠEVCA: Nožem izbo jednog, a ranio dvojicu ispred kafane

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kruševačka policija je uhapsila 20-godišnjeg mladića, N. B., pod sumnjom da je 17. decembra teško povredio jednog muškarca i lakše povredio još dvojicu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu su izvestili da je N. B. osumnjičen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Prema saopštenju MUP-a, sumnja se da je N. B. ispred jednog ugostiteljskog objekta u Kruševcu 17. decembra nožem napao dvadesetpetogodišnjeg muškarca, nanoseći mu teške telesne povrede opasne po život. Takođe, sumnja se da je lakše povredio dvojicu mladića starosti 18 i 19 godina.

Po nalogu tužioca, N. B. je zadržan do 48 sati, a nakon toga će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Šta raditi ukoliko zadobijete povrede od noža?

Ukoliko vas ubodu nožem, trebalo bi odmah potražiti medicinsku pomoć. Evo nekih koraka koje možete preduzeti dok čekate hitnu službu:

  • Zaustavite krvarenje pritiskanjem čiste krpe ili gaze na ranu. Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca da smanjite gubitak krvi.
  • Ne pokušavajte da izvadite nož iz rane, jer to može izazvati više štete i krvarenja. Ako je nož jako zaboden, možete ga stabilizovati zavojem ili lepljivom trakom.
  • Pokrijte ranu sterilnim zavojem ili čistom krpom da sprečite infekciju. Promenite zavoj ako se natopi krvlju.
  • Ako osetite vrtoglavicu, slabost, mučninu, bledilo ili otežano disanje, lezite i podignite noge da poboljšate cirkulaciju.
  • Ako imate alergiju na tetanus, obavestite lekare o tome. Možda ćete morati da primite injekciju protiv tetanusa da biste sprečili ozbiljnu infekciju.

Ubod nožem može biti veoma opasan i izazvati ozbiljne komplikacije, kao što su unutrašnje krvarenje, oštećenje organa, šok ili smrt. Zato je važno da što pre dobijete profesionalnu medicinsku negu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading