PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU! Osim masovnog ubice, iza rešetaka ostaju i njih dvojica!

Autor: T.V.

Hronika

15.12.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlozi za produženje pritvora Urošu Blažiću obuhvataju opasnost od bekstva.

PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU! Osim masovnog ubice, iza rešetaka ostaju i njih dvojica!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću, glavnom osumnjičenom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, gde je ubio devet osoba, a ranio 12.

Pritvor je takođe produžen i Uroševom ocu Radiši, ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., saopštili su iz Višeg suda.

Razlozi za produženje pritvora Urošu Blažiću obuhvataju opasnost od bekstva, mogućnost ponavljanja krivičnog dela u kratkom vremenskom periodu, težinu krivičnog dela za koje su osumnjičeni, koje nosi kaznu zatvora preko 10 godina, kao i činjenicu da je način izvršenja dela izazvao uznemirenje javnosti.

Njegovom ocu Radiši pritvor je produžen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G. zbog uznemirenja javnosti.

Pritvor im može trajati najduže do 14. januara.

Uroš B. je kobne večeri uzeo oružje iz svoje vikendice, koje je inače pripadalo njegovom ocu, i svesno krenuo u krvavi pohod. Kako se saznaje, masakr je planirao i unapred je znao svaki svoj sledeći korak. Međutim, prema rečima izvora, Uroš B. nije imao konkretan motiv za ovaj zločin. Istraga nije uspela da utvrdi šta ga je navelo na ovaj čin, a ni sam optuženi nije mogao jasno da objasni svoj postupak.

Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da Uroš B. nije duševno oboleo i da je u trenutku zločina bio uračunljiv. Iako je masakr planirao, nije ciljano birao svoje žrtve. Nažalost, žrtve su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a da je bilo ko drugi bio na tim mestima, Uroš B. bi i njega ubio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading