VAŽIO JE ZA JEDNOG OD NAJOPASNIJIH U BEOGRADU: Zorana Šijana izrešetali dok je čekao zeleno na semaforu!

Autor:

Hronika

27.11.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov kriminalni životni stil, koji je obuhvatao krađu i preprodaju luksuznih automobila, kao i trgovinu narkoticima, učinio ga je jednim od najopasnijih momaka tog vremena.

VAŽIO JE ZA JEDNOG OD NAJOPASNIJIH  U BEOGRADU: Zorana Šijana izrešetali dok je čekao zeleno na semaforu!

Foto: youtube.com/RUDAR 7

Tog 27. novembra 1999. godine, na uglu ulica Nemanjine i Svetozora Markovića, dogodilo se brutalno ubistvo Zorana Šijana. Dok je čekao zeleno svetlo na semaforu, njegov "mercedes 600" bio je poprište smrtonosnog napada.  Zoran Šijan bio je poznat kao vođa "surčinskog klana" tokom devedesetih godina prošlog veka. Pored toga, bio je i uspešan sportista, čak prvak Evrope u kik-boksu. Međutim, njegov kriminalni životni stil, koji je obuhvatao krađu i preprodaju luksuznih automobila, kao i trgovinu narkoticima, učinio ga je jednim od najopasnijih momaka tog vremena.

Zoran Lepi Marković, poznati momak sa Voždovca, podelio je jedan zanimljiv događaj iz zatvora, gde je bio sa Šijanom. Čini se da su mladići potcenili Šijanovu moć i autoritet, što je dovelo do konflikta. Šijan je pokazao svoju snagu i disciplinu, što je ostavilo snažan utisak na prisutne.

Policija je vodila veliku akciju protiv "surčinskog klana", u kojoj je uhapšen i sam Šijan, zajedno sa drugim članovima ekipe. Pretresi kuća rezultirali su zaplenom velikog broja skupocenih automobila i ilegalnog oružja. Iako je Šijan proveo neko vreme u pritvoru, uspeo je da izbegne teže optužbe.


Postoje mnoge teorije o tome ko stoji iza likvidacije Zorana Šijana. Imena kao što su Zoran Uskoković Skole, Željko Maksimović Make, Nikola Maljković, Milorad Ulemek Legija, kao i bivša Služba državne bezbednosti, pominjana su u vezi sa ovim slučajem. Međutim, nijedna od ovih teorija nije dovoljno potkrepljena dokazima da bi se pokrenuo krivični postupak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading