BEOGRAĐANIN NASTRADAO TOKOM PLANINARENJA! Prijatelj pokušavao sve vreme da ga reanimira!

Autor:

Hronika

01.05.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu je prethodno pozlilo.

BEOGRAĐANIN NASTRADAO TOKOM PLANINARENJA! Prijatelj pokušavao sve vreme da ga reanimira!

Foto: pixabay.com

Državljanin Srbije M.B. (60) nastradao je tokom planinarenja u kanjonu Mrtvice kod Kolašina u Crnoj Gori. Reč je o muškarcu iz Beograda, kojem je prethodno pozlilo.

- Njegov prijatelj je pokušao je da ga reanimira, ali nije uspeo. Na lice mesta upućene su ekipe Službe i spašavanja koje su pristupile izvlačenju tela sa nepristupačnog terena -potvrđeno je za agenciju RINA.

Kanjon Mrtvice nalazi se podno planine Maganik i udaljen je oko 30 kilometara od Kolašina. Popularno je mesto za planinarenje i obilazak u Crnoj Gori.

Podsećanja radi, Miloš Ristić (33), član Planinarsko skijaškog kluba "Kukavica" Leskovac i alpinista iz Lebana, koji živi u Italiji, poginuo je nesrećnim slučajem početkom prošlog meseca na Triglavu.

Telo njega i  njegovog druga pronađeno je u podnožju ove hirovite planine u Sloveniji.

Miloš je stradao od lavine, potvrđeno je Jugmediji u ovom planinarskom društvu. On se sa drugom iz Srbije, iz Leskovca, a čiji identitet još nije otkriven, popeo  na veliku stenu, a na njih se onda obrušila lavina.

Gorska služba Slovenije je od subote pretraživala ogroman teren i tek danas ih je našla. U šoku smo. On je naš član i dogovarali smo da nam letos bude vodič i Italiji - kaže predsednik PSK Kukavica Dejana Savić.

Mladi Miloš je iza sebe ostavio suprugu i malog sina, kao i roditelje. 

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading