KRENUO NA FUDBAL SA PRIJATELJIMA PA IZREŠTETAN NA VRAČARU: Ubistvo pukovnika najteži udarac za Srpsku policiju!

Autor:

Hronika

27.11.2023

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinioci i nalogodavci nisu otkriveni, a motiv zločina i dalje ostaje nepoznanica.

KRENUO NA FUDBAL SA PRIJATELJIMA PA IZREŠTETAN NA VRAČARU: Ubistvo pukovnika najteži udarac za Srpsku policiju!

Foto: youtube.com/RUDAR 7

Ubistvo pukovnika policije Milorada Vlahovića u martu 1999. godine predstavljalo je jedan od najtežih udaraca za srpsku policiju, a i danas, skoro četvrt veka kasnije, ostaje misterija. Vlahović je bio savetnik u Upravi kriminalističke policije, a prethodno i načelnik gradske Uprave kriminalističke policije.

Atentat se dogodio 11. marta 1999. godine kada je nepoznato lice hicima iz pištolja ispred ulaza u Sportski centar "Košutnjak" u Beogradu usmrtilo Vlahovića. Počinioci i nalogodavci nisu otkriveni, a motiv zločina i dalje ostaje nepoznanica.


Kobne večeri ništa nije nagoveštavalo tragediju. Vlahović je krenuo na redovan termin za mali fudbal sa prijateljima. Prema rečima izvora iz istrage, napadači su detaljno pratili njegove pokrete i ritam života, te su ga sačekali ispred sportskog centra gde su otvorili vatru. Pukovnik je pogođen sa šest metaka, od kojih su dva bila u glavu, a uprkos naporima lekara da ga spasu, Vlahović je preminuo na putu ka Urgentnom centru.

Policija je odmah reagovala na lice mesta, ali ni blokada kraja ni pretres vozila nisu doveli do otkrivanja počinilaca i nalogodavaca. Iako su se u medijima pojavljivale spekulacije o povezanosti kriminalne grupe "Amerika" sa ovim zločinom, te tvrdnje nikada nisu bile dokazane.

U septembru 2001. godine, svedok pod pseudonimom Srećko izneo je navodni motiv ubistva Milorada Vlahovića, tvrdeći da su general Radovan Stojičić Badža i pukovnik Milorad Vlahović ubijeni kako bi kriminalna ekipa lakše smakla Bojana Petrovića, navodnog organizatora nekog drugog ubistva.

Milorad Vlahović, poznatiji kao Vlaja, započeo je policijsku karijeru 1973. godine. Bio je reprezentativac Jugoslavije u džudou i više puta osvajao je titulu državnog prvaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading