JOVAN JE ODBRANIO ŽENU KOJU JE MUŽ MALTRETIRAO NASRED ULICE! Ovu rečenicu koju je izgovorio nasilnik slušaju mnoge žrtve: "To mi je žena, nećeš mi ti reći hoću li da je bijem"

Autor:

Hronika

26.11.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle godine, jedan korisnik Tvitera je svedočio sličnoj situaciji i umesto da podeli snimak, izneo je uznemirujuće reči nasilnika nakon što je usoei zaštiti nesrećnu ženu. Ovaj korisnik je takođe uputio apel drugim žrtvama nasilja.

JOVAN JE ODBRANIO ŽENU KOJU JE MUŽ MALTRETIRAO NASRED ULICE! Ovu rečenicu koju je izgovorio nasilnik slušaju mnoge žrtve: "To mi je žena, nećeš mi ti reći hoću li da je bijem"

Foto: Shutterstock

Iz straha za vlastiti život i bezbednost, uz poljuljano samopouzdanje i uverenje da nemaju gde da se obrate niti kome da zatraže pomoć, samo nekoliko žena dones odluku da napusti nasilnog partnera ili barem prijavi zlostavljanje nadležnim organima.

Nažalost, društvo u kojem živimo doprinosi ovakvim situacijama. Zbog sličnih razloga, poput nezainteresovanosti ili nedostatka empatije, društvo često okreće glavu od vapaja žrtava. Ponekad, jedini konkretan dokaz da se nasilje zaista dogodilo može biti nekoliko sekundi video snimka koji je neko od prolaznika krišom napravio.

Prošle godine, jedan korisnik Tvitera je svedočio sličnoj situaciji i umesto da podeli snimak, izneo je uznemirujuće reči nasilnika nakon što je usoei zaštiti nesrećnu ženu. Ovaj korisnik je takođe uputio apel drugim žrtvama nasilja.

Bizarna rečenica siledžije

- To mi je žena, nećeš mi ti reći hoću li da je bijem! Upravo mi je to malopre rekao stariji čovek koji je kod Sahat kule fizički nasrnuo na svoju ženu. Pošto sam regovao i stao u njenu zaštitu, rekao mi je da se ne mešam. Odbranio sam je od njega i pozvao policiju - napisao je korisnik koji se potpisao kao Jovan.

 

 

- Ubrzanim korakom se udaljio a zatim i žena pošla za njim. Nemojte da trpite budale pored sebe, nemojte da se plašite! Progovorite! - napisao je ovaj Tviteraš.

 

 

Mnogi su izrazili pohvale za njegov hrabar gest, čestitali mu na odlučnosti, i, nažalost, primetili su da su se susreli sličnim situacijama u kojima žrtva nije mogla da prihvati pomoć iz straha od reakcije nasilnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading