BILJANA BLAŽIĆ PIŠE PRIJAVE POLICIJI PROTIV MEŠTANA DUBONE: Majka monstruma objavila rat celom selu!

Autor:

Hronika

25.11.2023

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meni ne da da odem na svoju njivu koja je blizu njihove kuće i nevinog me prijavljuje za sve i svašta. Mene i mog druga teroriše, kaže Stefan Marković

BILJANA BLAŽIĆ PIŠE PRIJAVE POLICIJI PROTIV MEŠTANA DUBONE: Majka monstruma objavila rat celom selu!

Foto: Privatna arhiva, Dragan Kadić

Biljana Blažić, majka monstruma-ubice Uroša Blažića, besramno ratuje s čitavim selom Dubona, saznaje Srpski telegraf. Majka ubice koja je u početku pričala okruženju "da će da se ubije" i da ne može da podnese da živi s tolikim grehom danas živi bahato, kao da ne mari za nenadoknadive gubitke i druge posledice zverstva koje je 4. maja počinio njen mlađi sin.

Biljana, kako saznajemo, besomučno prijavljuje policiji meštane, navodeći da joj navodno rade o glavi.

S druge strane, roditelji žrtava i ranjenih mladića i devojaka koji se i dalje po bolnicama leče od strahovitih povreda koje im je masovni ubica naneo beže od Biljane kad je vide u selu.

Ona je, inače, kako smo pisali, iz Dubone pobegla u grad i ostavila starog svekra samog u kući, koju i dalje danonoćno čuva policija.

- Biljana je ovog meseca prijavila Stefana Markovića iz Dubone, kao i više puta pre toga, jer, navodno, hoće da joj naudi. On je u srodstvu s porodicom Dalibora Todorovića, kog je Uroš ubio kod škole u Duboni, gde i Paniće, sestru i brata. Ta žena sumnjiči roditelje, braću i prijatelje ubijenih da joj truju psa, seku struju i truju vodu! Međutim, niko im ne prilazi ni blizu jer ne možemo da ih gledamo - rekao je za Srpski telegraf jedan meštanin koji ne želi da ga imenujemo da ne bi imao problema s Blažićima, za koje se i ranije znalo da su problematični.

Srpski telegraf stupio je u kontakt sa Stefanom Markovićem i on nam je potvrdio da mu Blažićeva majka pravi probleme.

- Snašla me muka od te Biljane. Ona šeta slobodno i vikendom nesmetano dolazi kući u selo i radi na imanju, a meni ne da da odem na svoju njivu koja je blizu njihove kuće. Nevinog me prijavljuje za sve i svašta. Mene i mog druga teroriše. Zbog njenih prijava policija me je nekoliko dana vodila u stanicu 29. novembar da me propituje - ispričao je Stefan za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stefan Marković

Nesrećni mladić kaže da je čak morao da ubeđuje policiju da nema ništa da krivičnim delima koja mu Blažićka pripisuje.


- Išao sam i na poligraf i dokazao da nemam ništa s onim što je ona navela da sam ja uradio - kaže on i dodaje da je našao i advokata da tuži Biljanu i da mu plati odštetu, koju će dati u humanitarne svrhe.

- Sumnjam da im iko bilo šta radi iako ih ne želi niko u našoj blizini. Njih čuva policija, a ispostavlja se da mi nismo od te porodice bezbedni ni kad su ubica i njegov otac iza rešetaka - zaključio je revoltirani Marković.

Biljana Blažić je posle masakra pričala da je Uroš, kad je pucao u nevinu decum i nju zakopao živu.

- Kako da stanem pred roditelje stradale dece. Moj sin je ubio i mene... - kroz suze je kazivala ona. Dodala je da žali za svakom žrtvom svog sina, da se moli za ozdravljenje onih koje je povredio, ali i da je, kao roditelj, bespovratno poražena i zgažena. Tako je govorila u junu.

Tražio da doda maline u tortu


Biljana Blažić je posle masakra opisala šta se dešavalo u njihovoj kući uoči zločina.

- Pre nego je otišao od nas uveče, mene je poljubio, ocu rekao: "Ćao, bajane", a dedi da sutra ujutru u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i jagnje. Ostavio je blatnjave patike da mu operem, otišao je u papučama. Tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala kad je odlazio. Baš ništa nije nagoveštavalo da će da... Mislila sam da se ubio kad je ubio i ranio tolike ljude, ali su ga ujutru našli... - opisala je ona.

Masakr opisan u optužnici na 210 strana


Viši sud u Smederevu produžio je pritvor Urošu Blažiću, ali i ostalim okrivljenima. Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je u optužnicu protiv Uroša Blažića na 210 strana, a u njoj je do detalja opisano kako je ubio devet, a ranio 12 osoba u Duboni i Malom Orašju.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Jezivi podatak je da je Blažić sa sobom, pored automatskog oružja - kalašnjikova iz kojeg je pucao - poneo i eksploziv, koji ima toliko veliku razornu moć da je broj žrtava mogao da bude mnogo veći. Srećom, eksploziv je zaboravio u mercedesu kojim se odvezao na mesto zločina. Blažiću su, pored ove bombe, pronađene još dve.


Osim Uroša Blažića, optužen je i njegov otac Radiša zbog arsenala koji je nabavio i držao u kući i tako omogućio sinu da dođe do njega. Takođe, na optužnici se zbog oružja nalaze i Blažićevi ujak i brat od ujaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
miljana

25.11.2023 17:23

samo vi pustatjte da vam po selu radi ko sta hoce,da se ne zamerite..pustite sad i nju..na vama se slomilo ono sto je najgora osobina koju neko moze da ima,da gleda u zlo i da se pravi da ga ne vidi..sad nastavite u istom duhu..

raso

10.12.2023 14:57

uzmite vi neko kanapce i vezite u sumu da prenoci dve noci u sumi i ceka da joj date vode promenice se