SLIKE RANJENE NASTAVNICE IZ "RIBNIKARA" KIDAJU SRCE I DUŠU: Nasmejana iako je sva u zavojima "zakovana" za krevet zbog monstruma!

Autor:

Hronika

25.11.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest učenika je u njenom kabinetu zadobilo smrtonosne povrede, a pet njih je ranjeno.

SLIKE RANJENE NASTAVNICE IZ "RIBNIKARA" KIDAJU SRCE I DUŠU: Nasmejana iako je sva u zavojima "zakovana" za krevet zbog monstruma!

Foto: B. Jovanovic,Printscreen/drustvene mreze

Fotografije žene heroja nastavnice istorije Tatjane Stevanović iz bolničke postelje za koju je vezana i dalje, surovo su svedočanstvo zločina nezapamćenih razmera , koji se desio u OŠ "Vladislav Ribnikar" trećeg maja. 
 
Iako su pobedničke jer su napravljene u slavu životu i njima se pokazuje volja za oporavkom, slike nastavnice u isto vreme bude očaj i beskrajnu tugu što je žena neverovatne energije i poleta dospela u ovaj položaj.

Takođe, one su i naredba da joj kao društvo moramo pomoći da što lakše nastavi život uz svoju porodicu.

 
Kolege teško ranjene nastavnice, njeni sadašnji i bivši učenici, pokrenuli su peticiju sa zahtevom da ona dobije nacionalnu penziju. 

Tatjanina sestra je iz tog razloga na društvenim mrežama podelila fotografije sestre pre zločina, kao i one na kojima su zajedno u bolnici. 

Na slikama vidimo da Tatjana i dalje ima osmeh uprkos izuzetno teškoj situaciji, a njena sestra nadu da ćemo joj pomoći potpisivanjem peticije o kojoj će nadležni organi odlučivati i dodeliti nastavnici nacionalnu penziju. 

- Drži se, seko moj-poručila je sestra ranjenoj nastavnici, a u apelu za pomoć u potpisivanju peticije i njeno dalje deljenje  napisala je - ostala je medju nama, život joj se nastavlja, pomozite. Ja sam joj sestra.

U komentarima na objave sestre nastavnice ljudi o njoj govore samo u superkativu . 

- Tatjana jeste nacionalni heroj koji je stao pred dečaka ubicu u pokušaju da zaštiti učenike, dok su neke njene kolege skrivale u ormarima i zaključanim učionicama - piše jedna Snežana.

Nastavnica Tatjana je na času na kojem je davala sve od sebe da što bolje prenese znanje đacima i budućem kolegi, studentu istorije na praksi, kada je u nju pucao Kosta Kecmanović njen učenik koji je kasnio na čas i umesto izvinjenja ispalio rafale.

Sredovečna žena, majka dvoje dece, nastavnik za primer omiljen među generacijama đaka i njihovih roditelja, uzorna supruga, ćerka, odan prijatelj i mnogo toga još, od dana zločina vodi borbu za život i ozdravljenje koje nikada ne može biti potpuno. Poseban problem je njeno psihičko stanje koje zahteva ozbiljan tretman i lečenje.

Sedam meseci kasnije Tatjanini najbliži zahvaljuju višoj sili što je preživela toga dana, ali uz nju preživljavaju pakao i svi su veliki heroji. Operisana je više puta, a neizvesno je još koliko joj operacije predstoji.

U Kliničkom centru Srbije po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve ruke. Spasavali su joj život, pa je kuk koji je razneo metak kojim je pogođena u stomak, ostao da se operiše kasnije pošto se stabilizuje njeno stanje.

Oštećeni su nervi leve nego pa ne može da oslanja na nju. 

Za nekoliko meseci lekari su planirali da joj se radi još jedna operacija kuka i desne ruke, gde joj je umesto dela kosti ugrađena šipka.

Posledice višestrukog ranjavanja kod nastavnice su nesagledive, jer Tatjana  je gledala smrti u oči i prisustvovala stradanju dece koju je gledala kao svoju i iskreno ih volela.

Šest učenika je u njenom kabinetu zadobilo smrtonosne povrede, a pet njih je ranjeno. 

Napominjemo da je neophodno da Tatjana Stevanović dobije nacionalnu penziju jer ona nikada više neće moći da drži školski čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading