KROJAČI KOLJAČI! Ubio tri žene, brat preklao suprugu, a deda PEKAO žive ljude!

Autor:

Hronika

04.11.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Jovanović poznata po zločinačkom genu.

KROJAČI KOLJAČI! Ubio tri žene, brat preklao suprugu, a deda PEKAO žive ljude!

Foto: Shutterstock

Krojač iz Smedereva, Miodrag Jovanović (75) brutalno je ubio je tri od svoje četiri supruge, a poslednje krvoproliće u nizu se dogodilo u noći između 2. i 3. jula 2000. godine kada je usmrtio Vesnu Ilić (42).

Samo prva Jovanovićeva venčana supruga umrla je prirodnom smrću. Drugu suprugu Radmilu krojač je zbog ljubomore ubio 4. decembra 1979. Osuđen je na kaznu zatvora od osam godina, koja je tokom izdržavanja kazne smanjena na dve godine.

I trećoj supruzi Milanki Nikolić je presudio 26. avgusta 1986. godine, tako što ju je izudarao čekićem u glavu u svojoj krojačkoj radnji, koju je od dela za stanovanje razdvajala samo platnena zavesa. Motiv ovog zločina je to što je verovao da ga potkrada.

Osuđen je na 14 godina zatvora, ali je nakon deset godina bio je pomilovan zbog primernog vladanja.

Za suprugu Vesnu Ilić i njegovu treću žrtvu je tokom istrage rekao da mu je bila "plaćena ljubavnica". Nju je, posle četiri godine boravka na slobodi, preklao. Veštaci su izbrojali da je ova majka troje dece imala ukupno sedam rezova na telu.

Na prvo ročište pred Okružnim sudom u Smederevu nije došao. Dan ranije mu je pozlilo u pritvoru, a prethodno je bio na psihijatrijskom posmatranju. Kao i prilikom veštačenja za ranija ubistva, psihijatri su rekli da je - normalan. 

- Jovanović je perfekcionista, sitničav, sumnjičav i rigidan. Poseduje sopstveni sistem vrednosti, pri čemu je ubeđen da je uvek u pravu. Moram da naglasim da je vispren i lucidan, čak i posle moždanog udara. Njemu psihijatrijsko lečenje nije potrebno - ocenio je veštak Branko Mandić.

Inače, Jovanović je kasnije sam tražio da ga streljaju.

- Nisam divljak i čudim se ovome što se dogodilo, jer nikada nisam imao nesporazume sa Vesnom. Moja nesreća je što uvek prihvatam žene koje se nude, što je moglo da znači da imaju zle namere. Zato, sudija, hoću da me streljate, jer više i nisam za život - molio je krojač sudiju.

Dobio je 15 godina. Obrazlažući odluku, sudija Dragan Jocić rekao je da žali što "zakon više ne predviđa smrtnu kaznu za ljude poput Miodraga Jovanovića".

Porodica ubica

Miodrag Jovanović nije jedini ubica u svojoj porodici. Naime, od tri rođena brata, sva trojica su bili krojači, a dvojica ubice. Miodrag i njegov pet godina stariji brat Branislav, dok jedini Tihomir, najmlađi, nije bio te sudbine.

Zločinački gen nasledili su od pradede Sime, harambaše koji je sa svojom družinom mučio žrtve razapinjanjem na merdevinama i pečenjem dok ne kažu gde drže novac. I rođeni stric Živojin takođe je bio trostruki ubica.

Najstariji brat Branislav (80) ubio je suprugu sa jedanaest uboda nožem i bio osuđen na smrt streljanjem. Ali, lukavstvom i potkazivanjem, kaznu je smanjio na 15, pa na 10, da bi na kraju odrobijao devet i po godina, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
GG

04.11.2023 23:02

Postali smo sigurna kuća za kriminalce. Za prvo ubistvo je on kriv, a za ostala dva država.