MASOVNI UBICA ZATVOREN VEĆ ŠEST MESECI! Blažić počinio strašan čin, a nije mu bilo dosta - i ovaj grad je mogao postati novo mesto zločina!

Autor:

Hronika

04.11.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je izgubljeno mnogo mladih života, i to u svega dva dana, šest meseci od jezivih ubistava prošlo je kao tren oka.

MASOVNI UBICA ZATVOREN VEĆ ŠEST MESECI! Blažić počinio strašan čin, a nije mu bilo dosta - i ovaj grad je mogao postati novo mesto zločina!

Foto: ST/Nemanja Pančić, MUP

Prošlo je tačno šest meseci kada je Uroš Blažić (20) započeo svoj krvavi pir u kome je ubio devetoro mladih starosti od 15 do 26 godina, a teško ranio još 13 osoba u mestima Malo Orašje i Dubona.

I nakon šest meseci, bol porodica koji su izgubili svoje najmilije ne jenjava. 

Iako je izgubljeno mnogo mladih života, i to u svega dva dana, šest meseci od jezivih ubistava prošlo je kao tren oka. 

Stravični broj stradalih u ovom masakru kod Mladenovca, masovnom ubici nije bilo dosta. Nezaustavljiv monstrum, nakon što je izvršio ovaj strašan čin, pobegao je od policije i sakrio oteti automobil, a zatim se peške uputio ka naplatnoj rampi Mali Požarevac.

Na naplatnoj rampi se nalazilo taksi vozilo, a u njemu je bila Jelena Ajdinović, koja je otkrila nepoznate detalje te kobne noći.

Prema njenom svedočenju, te večeri je krenula taksijem iz Smedereva kod svog momka na Ub, vozeći se s vozačem kojeg je poznavala iz ranijih kontakata. Međutim, nisu ni slutili da će se dogoditi nešto tako strašno.

Republika

Foto: INSAJDER/YOUTUBE / SCREENSHOT

 

Jelena je podelila trenutak kada je Uroš Blažić, naoružan sa dve bombe, ušao na zadnje sedište taksija i prisilio ih da ga voze. On je zapretio da će baciti bombu, tvrdeći da je ubio mnogo ljudi.

- Videla sam mladića, istrčava iz šumice, prelazi ulicu trči. Mislila sam da radi na naplatnoj rampi. Nisam ni sanjala da će on ući u naše vozilo - započinje ispovest za Insajder Jelena Ajdinović.

Taksista je prema njenim rečima, skrenuo sa puta, i planirao je otmicu još jednog dečka koji je vozio bicikl na putu.

Jelena je hrabro reagovala i uspela da ubedi Blažića da se suzdrži od daljih zločina.

- Rekla sam mu da nije potrebno i da treba da ispravlja svoje greške, a ne da prvi još veće - priseća se Jelena.

U momentu kada je Blažić ušao u vozilo ni Jelena ni taksista nisu znali šta se dešava. Zbog većeg prisustva policije mislili su da se desila saobraćajna nesreća. U vozilu im je ispričao šta je uradio.

Poziv od centrale samo uznemirio ubicu

U toku vožnje taksista prima poziv iz centrale.

- Pitali su ga da li zna nešto, on je rekao da ne zna mnogo. Uroš je počeo da paniči kada je taksista spustio slušalicu. Rekla sam mu da ti nije ništa strašno i da je morao da kaže jer je video policiju - priseća se Jelena.

Po ulasku u Ub Blažić joj je rekao da pazi šta radi i da ni slučajno ne zove policiju.

- Rekao mi je da tek za jedno mesec dana mogu da ga dam u novinama i da kažem da je on kralj i car - priseća se Jelena za "Insajder".

Podsetimo, optužnica protiv masovnog ubice iz Mladenovca napisana je na 210 strana, a u njoj je do detalja opisano kako je Blažić ubio devet, a ranio 12 osoba.

Jezivi podatak ukazuje da je Blažić sa sobom, pored automatskog oružja, kalašnjikova iz kog je pucao, poneo i eksploziv, koji ima toliko veliku razornu moć da je broj žrtava mogao da bude mnogo veći. Srećom, Uroš Blažić je eksploziv zaboravio u mercedesu kojim se odvezao na mesto zločina. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading