VEČERAS PRELIMINARNI IZVEŠTAJ INSPEKCIJE: Biće poznato šta se tačno dogodilo u rudniku Lubnica!

Autor:

Hronika

03.11.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka je izrazila najdublje saučešće porodicama stradalih rudara i istakla da su naše misli i naše molitve sa njima u ovim teškim trenucima.

VEČERAS PRELIMINARNI IZVEŠTAJ INSPEKCIJE: Biće poznato šta se tačno dogodilo u rudniku Lubnica!

Foto: Printscreen/RTS, Shutterstock

Rudarska inspekcija je odmah izašla na teren i ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara je u toku i večeras se očekuje preliminarni izveštaj, a kompletan finalni izveštaj za oko dva dana, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ministarka je navela da se danas u popodnevnim časovima dogodila tragedija na objektu separacije uglja u rudniku Lubnica u okviru javnog preduzeća Resavica, gde su dva radnika, od kojih je jedan poslovođa, tragično izgubili svoje živote.

- Rudarska inspekcija je odmah izašla na mesto događaja i ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do nesrećnog događaja je u toku, tako da sam sigurna da ćemo preliminarne izveštaje imati već večeras, a kompletne finalne izveštaje za jedno dva dana, kao što je to neka praksa, to je bar očekivanje -  rekla je Đedović Handanović, koja je nakon nesreće obišla rudnik, prenosi Tanjug.

Ministarka je izrazila najdublje saučešće porodicama stradalih rudara i istakla da su naše misli i naše molitve sa njima u ovim teškim trenucima.

Jedan rudar je bio prisutan i našao se takođe u okviru te nesreće, on je zadobio lakše telesne povrede, pokušao je da pomogne svojim kolegama -  rekla je Đedović Handanović.

Dodala je da ga je videla i popričala malo sa njim, da on nema vidnih povreda i da je pravo čudo kako nema većih povreda i ozleda jer je, kako je navela, prošao kroz ceo bunker koji je visok osam metara, kao i da je tu bilo prisutnih radnika koji su pokušali da pomognu.

Moram da kažem da lično saučestvujem u bolu porodica budući da je moj otac bio rudar i sećam se da je govorio da je to najrizičniji posao na svetu i da svaki dan kad odeš na posao ne znaš da li ćeš se vratiti - zaključila je Đedović Handanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading