DETALJI SA SUĐENJA KECMANOVIĆIMA: Oglasila se zastupnica porodice jedne od žrtava - tužba protiv roditelja dečaka-ubice, ali i škole "Vladislav Ribnikar" (VIDEO)

Autor:

Hronika

02.11.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica pokojne devojčice Adriane Dukić neće prisustvovati ročištima, a nastavak pripremnog ročišta u ovoj parnici biće 8. decembra.

DETALJI SA SUĐENJA KECMANOVIĆIMA: Oglasila se zastupnica porodice jedne od žrtava - tužba protiv roditelja dečaka-ubice, ali i škole "Vladislav Ribnikar" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Republika

Kosta Kecmanović

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje pripremnim ročištem u parnici protiv dečaka ubice Koste Kecmanovića (14) i njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i osnovne škole "Vladislav Ribnikar",  po tužbi porodice Adriane Dukić (13) ubijene u toj školi.  

Snežana Dunjić, advokat žrtava koje su tužili Kecmanoviće, školu i državu Srbiju, pojasnila je da se parnični postupak nastavlja 8. decembra.

- Danas je održano pripremno ročište u postupku za naknadu nematerijalne štete porodice koja ima i francusko i srpsko državljanstvo, to je porodica pokojne Adriane Dukić. Pripremno ročište nije otključano iz razloga zbog postojanja velikog broja predloga i tužilačke strane i tužene strane. Postupak će biti nastavljen za nekih mesec dana, obe strane će se izjasniti na navode koje smo čuli danas na ročištu. U ovom postupku je tužena porodica maloletnog Koste, njegovi roditelji, škola "Vladislav Ribnikar"...

 

 

Na pitanje koji iznos traži porodica, zastupnica porodice Dukić, Snežana Dunjić, nije želela da se izjasni. 

- Suđenje nije zatvoreno za javnost, tako da imate mogućnost da pratite sam tok suđenja, tako da će svi biti informisati detaljima.

Porodica pokojne devojčice Adriane Dukić neće prisustvovati ročištima.

- Ova tema je bolna za sve nas, a možete zamisliti kako je tek porodici. Iz tog razloga, članovi porodice neće pristupati ročištima, osim u momentu kada ih sudija bude pozvala da se izjašnjavaju - naglasila je zastupnica porodice Dukić.

S obzirom na to da ova porodica nije podnela zajedničku tužbu sa 27 članova porodice koji su u drugom parničnom postupku podneli tužbu protiv porodice Kecmanovića, zastupnica Dukića objasnila je da je to procesno pravo svakog lica, na neki način tehničke prirode, zato što je porodica ubijene Adriane  prva podnela zahtev za zabranu raspolaganja imovinom majci Koste Kecmanović.

Nastavak pripremnog ročišta u ovoj parnici  biće 8. decembra.

Podsetimo, Kecmanović je tog dana ušao naoružan u školu i ubio devet đaka, čuvara i ranio još šestoro. Nakon toga je zvao policiju i predao se, a sada se nalazi u dečijoj neuropsihijatrijskoj bolnici na posmatranju. On kao maloletnik ne podleže krivičnoj odgovornosti, pa će se suditi njegovim roditeljima, ocu što mu je učinio dostupnim oružje kojim je počinio zločin, a majci zato što je na jednoj od čaura nađen njen DNK.Takođe, optužnicom Višeg javnog tužilaštva okrivljeni su i vlasnik i instruktor streljane u kojoj je maloletni počinalac masovnog ubistva obučavan da puca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Tanja

02.11.2023 13:06

Bol cepa srce.. Roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu nehaju,oni bi letos na more, sad renoviraju stan... Besramno majka najmlađeg masovnog ubice na svetu i dalje radi u prosveti.. Ako mogu oni bi što pre da izvrdaju ,pobegnu u London ili na Havaje da brckaju nogice.

Neko

02.11.2023 13:43

@Tanja - Ko o cemu baba o ustipcima!

Nisi neko, ti si ništarija

02.11.2023 21:02

@Neko - Uštipci? Pobijena deca… stidi se

Pablo

02.11.2023 17:37

@Tanja - @Tanja,tebe da srce cepa i boli, ne bi po internetu piskarala svaki dsn, nego bi tugovala sa najmilijima, bez interneta!! Kontas!!??