SRBI "RUDARILI" ISPOD SUDA U PODGORICI, PA POBEGLI AUTOBUSOM I TAKSIJEM?! Novi detalji afere "Tunel": Eraković kao da je propao u zemlju!

Autor:

Hronika

09.10.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko sati nakon što su pištolji i puške izneseni iz depoa Višeg suda u Podgorici, Dejan Jovanović (31) je stigao u Bijelo Polje. Istog dana, 11. septembra, prešao je granicu sa Srbijom taksijem na prelazu Dobrakovo.

SRBI "RUDARILI" ISPOD SUDA U PODGORICI, PA POBEGLI AUTOBUSOM I TAKSIJEM?! Novi detalji afere "Tunel": Eraković kao da je propao u zemlju!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Kopači tunela

Istragom afere "Tunel" ustanovljeno je da su Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) istog dana ušli u autobus za Sarajevo, ali su karte kupili samo do Foče, njihovog krajnjeg odredišta. Snimljeni su nadzornim kamerama na Autobuskoj stanici u Podgorici, a izlazak iz države je zabeležen na Šćepan Polju od strane graničnih policajaca.

Što se tiče okrivljenog Vladimira Erića (32), postoji informacija da je ušao u Crnu Goru, iako nema prijavljeno boravište u toj zemlji. Njegova trenutna lokacija nije poznata, što ukazuje na to da se skriva od državnih organa, prema neimenovanom izvoru iz istrage za "Vijesti".

Republika

Foto: Vlada Crne Gore

Osumnjičeni Srbi

Ova četvorka iz Loznice je osumnjičena da je, po nalogu organizatora kriminalne grupe koji još nije identifikovan, zajedno sa nekoliko NN lica provalila u sudski depo i ukrala više pištolja i pušaka koje su bile oduzete tokom istrage za više krivičnih dela.

Jedinog uhapšenog, Predraga Mirotića (31) iz Podgorice, sumnjiče da je pomogao u sakrivanju alata i vozila koje su koristili, i takođe da ih je prevozio svojim automobilom.

Policija traga za Katarinom Baćović iz Podgorice zbog sumnje da im je iznajmila poslovni prostor iz kojeg su iskopali tunel do sudskog depoa. Potraga za njom je i dalje u toku, a istražitelji su uspeli da identifikuju s kim je komunicirala i njene kretanje do dana kada je njen identitet otkriven, ali tačna lokacija trenutno nije poznata.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore

Katarina Baćović

Katarina Baćović iz Podgorice je iznajmila poslovni prostor u Njegoševoj ulici koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić. Osumnjičeni srpski državljani su od 14. jula do 8. septembra kopali podzemni prolaz do sudskog depoa iz prostorija koje je Baćovićeva iznajmila. Nakon toga, iz te prostorije su od 8. do 11. septembra krali oružje.

Tužilaštvo i policija sumnjaju da je Baćovićeva bila veza između zaposlenog u Višem sudu i rudara, kao i između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore. Takođe, istražitelji proveravaju da li je zloupotrebila svoju majku, M. B., koja je upraviteljica sudske pisarnice, u korist kriminalne grupe.

Trenutno se istražuje provala u sudski depo, koja je otkrivena 11. septembra kada su primetni pomereni dokazi. Međutim, tokom uviđaja u depou, otkriveno je da su lopovi ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice. Policija je pronašla kombi koji su koristili osumnjičeni 13. septembra, a dan kasnije su pronašli stan u podgoričkom naselju Zabjelo, koji je navodno bio njihova baza.

Istraga je u toku, a policija i tužilaštvo nastavljaju da prikupljaju dokaze i tragaju za motivima i nalogodavcima ovog nezakonitog posla. Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je naveo da postoje indikacije o povezanosti kriminalne organizacije sa osobom iz Višeg suda i pripadnicima druge kriminalne organizacije, te da postoji trag koji vodi prema nalogodavcima. Tužilac Duško Milanović je dodao da još nema dovoljno dokaza da su kriminalne grupe bile direktno involvirane u kopanje tunela, ali da su to operativni podaci koje treba dalje istražiti, javljaju Vijesti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading