BESRAMNO! Kostina majka se žalila što ne može da proda nakit: KUKALA DA ĆE OSTATI BEZ PLATE! Apelacija dala glavnu reč

Autor:

Hronika

21.08.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud obio je žalbe MIljane Kecmanović na prvostepeno rešenje koje je obavezalo da svoje vrednosti priloži u depozit.

BESRAMNO! Kostina majka se žalila što ne može da proda nakit: KUKALA DA ĆE OSTATI BEZ PLATE! Apelacija dala glavnu reč

Foto: Printscreen, Pixabay.com

Narodnoj banci Srbije, Organizaciji za prinudnu naplatu i javnom izvršitelju je naređeno da svu ušteđevinu Miljane Kecmanović na tekućim računima zaplene do iznosa od dva miliona 700 hiljana evra u dinarskoj protivvrednosti. Uz to, MIljana je obavezana da priloži gotovinu i nakit. 

- Taj novac biće depozit koji će se čuvati kod izvršitelja do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka - rekli su iz Apelacionog suda u obrazloženju rešenja kojim je potvrđena prvostepena odluka.

Foto: ST/N. MANDIĆ, Pixabay.com

Apelacioni sud odbacio žalbu advokata Miljane Kecmanović

Članovima porodica Kostiniih žrtava određen je rok od 30 dana za podnošenje tužbe u cilju opravdavanja određenih privremenih mera, koje ostaju na snazi do pravnosnažnog okončanja postupka pokrenutog tužbom izvršnih poverilaca,  s tim da žalba ne odlaže izvršenje.

Apelacioni sud je ocenio da su izvršni poverenioci dokazali da je Miljana Kecmanović imala nameru da otuđi i optereti svoju nepokretnu imovinu, te da oštećeni ne bi imali mogućnost naplate potraživanja. 

Sud je kao neosnovanu odbacio žalbu Kecmanovićeve koja se preko advokata pozivala na pogrešnu primenu materijalnog prava u vezi sa zaplenom njenih računa kojom je ugrožena njena egzistencija, kao i egzistencija njenog maloletnog deteta. 

- Kostina majka se žalila da joj je neosnovano zaplenjena osnovna zarada i da se pozivala na to da će ostati bez osnovnih sredstava za život - otkrio je izvor Republike.

Foto: Shutterstock, Facebook

Dr Vladmir Kecmanović u pritvoru je od 3. maja kada je njegov sin napravio masakr u školi

Apelacija je pojasnila da se ta mera odnosi na sredstva koja su zatečena na računima i štednim ulozima kod poslovnih banaka u momentu izvršenja privremene mere, što ne znači da će izvršni dužnik biti lišen zarada i osnovnih sredstava za život.

Kecmanovićeva smatra da je prvostepeni sud prekoračio ovlašćenja donošenjem odluke  o oduzimanju njenog nakita, ali je Apelacija bila izričita u obrazloženju gde su naveli da sud može da odredi svaku meru kojom se postiže svrha obezbeđenja.

- Pozvali su se na veliki broj oštećenih lica i veliku visinu njihovih potraživanja, te prirodu i značaj budućeg potraživanja, a koje se odnosi na naknadu štete zbog smrti bliskih lica - opisuje naš sagovornik. 

Podsetimo, članovi porodica ubijenih su 9. avgusta podneli tužbu u parničnom postupku protiv majke, oca i dečaka.

 

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv Vladimira Kecmanovića dečakovog oca je u toku istraga u i krivičnom postupaku gde se tereti da je maloletnom sinu stavio na raspolaganje oružje kojim je počinio zločin. i obučavao ga da puca. 

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Kosta K. je 3. maja koristeći očev pištolj ubio devet učenika OŠ"Vladislav Ribnikar" i čuvara škole Dragana Vlahovića. Pomahnitali dečak je tog dana ranio petoro đaka i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Tanja

21.08.2023 21:34

Gleda sebe,sebicna,tako je i sina vaspitala,samo da izbegnu odgovornost da nekako izvrdaju,ne interesuju je porodice ubijene dece.Sin ne zeli ni imena da cuje nase dece koju je pobio!Zasto je na slobodi?

Majka

30.08.2023 23:51

@Tanja - Zato sto nije kriva. Kosta je bio lepo vadpitan, dobar, primeran. Normalan. Niko nije znao. PUKLO od jednom. Prokleta igrica prenesena u realan zivot. Ne lazite da ste idealni roditelji. Mozda Vam se samo posreci. Bice toga jos puno. Nazalost.

Iv

04.09.2023 08:21

@Majka - Roditelji su morali da vide da dete ima problem.

Mara

21.08.2023 21:37

Pitam se kako ti nesretni roditelji koji su izgubili najdraze u zivotu- djecu, mogu traziti novac od tih ljudi. To je krvavi novac i nece im vratiti ni njihovo dijete, ni donijeti srecu, niti ce umanjiti njhovu bol.

Odgovori 4 13