NOSIO RANJENU DECU, A NIJE ZNAO JE LI NJEGOVO ŽIVO! Hrabri nastavnik ostario preko noći zbog tragedije: Majka učenika svedoči za Republiku o svoj STRAHOTI u Ribnikaru!

Autor:

Hronika

12.07.2023

15:16 >> 16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnik geografije Zoran Nišević koji je spašavao ranjenu decu u "Ribnikaru", dok su mu supruga i dete istovremeno bili u školi, od stresa je preko noći ostario.

NOSIO RANJENU DECU, A NIJE ZNAO JE LI NJEGOVO ŽIVO! Hrabri nastavnik ostario preko noći zbog tragedije: Majka učenika svedoči za Republiku o svoj STRAHOTI u Ribnikaru!

Foto: Republika.rs

Zoran Nišević nastavnik geografije u OŠ "Vladislav Ribnikar" izveo je herojski čin uletevši u "krvavu učionicu"odeljenja VII2, gde je zatekao prizor od kojeg mu se sledila krv - krvava deca ležala su po podu, kao i ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović.

Majka jednog sedmaka za Republiku kaže da je nastavnik-junak preko noći ostario od onog što je "tog prokletog" 3. maja doživeo kada je Kosta Kecmanović dečak monstrum ubio devetoro dece i školskog čuvara, a petoro đaka ranio i nastavnicu istorije.

 

Foto: Republika.rs

Zoran Nišević spasavao učenike "Ribnikara"

Nastavnik je pojurio do koleginice, nastavnice istorije i nepomične dece. Nosio je ranjene učenike ka kolima Hitne pomoći i pomagao da se devojčicama i dečacima što pre ukaže pomoć, a na sve to je njegova supruga Mirjana Nišević takođe nastavnica ove škole, bila na času u vreme masakra. U školi je, takođe, na nastavi bilo i dete para Nišević. 

- Ono što je nastavnik Nišević uradio je pravo junaštvo i svi smo mu neizmerno zahvalni. Nosio je ranjene i pomagao kao da radi najuobičajeniju stvar, a obavljao je pretežak zadatak. U to vreme nije znao gde su mu dete i žena, koji su se takođe u vreme krvavog pira nalazili u školi - prepričava suzih očiju majka učenika "Ribnikara" i opisuje za Republiku, koliko je stravični događaj promenio tog preduzimljivog i nadasve humanog čoveka.

- Nastavnika Niševića sam viđala po sahranama naše dece, naših anđela, posebno dobre i izuzetne dece koja su bila svetla budućnost zemlje. Sreli smo se i pre neki dan. Čovek je ostario preko noći od toliko tuge, stresa i agonije. Promenio mu se izraz lica, nigde više nema vedrine koja mu se ogledala u počima pre tragedije - rekla je majka dečaka. 

Foto: https://os-ribnikar.edu.rs/

Ranjena na času nastavnica istorije Tatjana Stevanović hapšenje dečaka monstruma Koste Kecmanovića

Osim što je pružao pomoć ranjenima, nastavnik Nišević je i evakuisao đake škole tako da ne vide ranjene i mrtve drugare, kao i ranjenu nastavnicu i školskog čuvara Dragana Vlahovića kojeg je Kecmanović ubio kao prvu prepreku na putu da ostvari bolesni plan, koji je realizovao i postao najmlađi masovni ubica u svetu. 

BONUS VIDEO

https://www.republika.rs/hronika/hronika/447382/dragan-vlahovic-grobno-mesto

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

14.07.2023 10:31

Veličina coveka se ogleda u skromnosti, velikim podvizima, posećenosti svojim zadacima, duhovnoj snazi. To je nas razredni. Ponosni smo na njega.