ŠAPČANIN UBIO BABU, PA POBEGAO U GRČKU: Zaglavio iza rešetaka, pa objavljivao fotografije na društvenim mrežama!

Autor:

Hronika

11.06.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baba i unuk su imali ugovor o doživotnom izdržavanju, a nesrećma žena se bunila da njen unuk ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora, što se smatra motivom ubistva u Šapcu.

ŠAPČANIN UBIO BABU, PA POBEGAO U GRČKU: Zaglavio iza rešetaka, pa objavljivao fotografije na društvenim mrežama!

Foto: facebook/printskrin

Ubistvo u Šapcu

Šapčanin D. Č. (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je pre godinu dana ubio svoju babu F. Č. (75), pa njeno telo zakopao u obližnjem selu, navodno je ubio babu nakon što su se posvađali oko nasledstva.

Prema rečima izvora, baba i unuk su imali ugovor o doživotnom izdržavanju, a nesrećma žena se navodno bunila da njen unuk ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora, piše Kurir.

Imućna porodica

- Sumnja se da je D. Č. kobnog dana, 26. jula 2022, došao do dela kuće u kom je živela F. Č. Zatekao je babu kako ruča, a onda su počeli da se raspravljaju. U naletu besa, on je uhvatio staricu za vrat i zadavio je. Telo je potom umotao u ćebe, stavio u gepek automobila, odvezao u šumu u selo Drenovac udaljeno 12 kilometara od Šapca i zakopao ga. Nestanak F. Č. sutradan je prijavio njen sin - navodi naš izvor i dodaje:

- Kada su prijavili nestanak babe, policija je, navodno, u njenoj kući našla tanjir sa ručkom na stolu. Na stolu je bila i njena lična karta.

Komšija ove porodice navode da je unuk s babom imao ugovor o doživotnom izdržavanju.

- Oni su imućna porodica, a baba i unuk su živeli zajedno na velikom imanju, ali svako u svom prostoru. Baba je bukvalno živela za D. Č. i želela je sve njemu da ostavi, iako ima još petoro unučadi. Čuli smo da je ugovor o izdržavanju napravila nakon što je imala probleme i svađe sa sinom, inače ocem osumnjičenog, oko nasledstva - kažu oni i dodaju:

- Iako su se u jednom trenutku pomirili, baba je ostala pri svojoj odluci da sve ostavlja D. Č.

Kako kažu komšije, D. Č. je dva dana pošto je ubio F. Č. i sakrio njeno telo, na svom Fejsbuku okačio njenu fotografiju i apel za pomoć u potrazi.

- Nestala osoba, molim građane Šapca ako je vide bilo gde da je prate i odmah nazovu policiju ili ovaj broj telefona 060/144****. Unapred zahvalni članovi porodice - napisao je osumnjičeni unuk 28. jula 2022. godine.

Slike iz zatvora

Oni dodaju i da je ubrzo potom otišao iz Šapca, ali i iz Srbije.

- Čuli smo da je otišao u Grčku, gde je i ranije odlazio uglavnom kako bi se bavio kriminalnim aktivnostima. Navodno, pošto je ušao u Grčku uhapšen je, jer ga je tamošnja policija tražila zbog nekog ranije počinjenog razbojništva. Iz zatvora je kačio i slike na Fejsbuk, a u aprilu je postavio čitav album sa naslovom "Moja braća" i opisom "Tamo daleko, Bog čuva one koji čuvaju sebe i zajedno se drže" - kaže sagovornik i dodaje da se u Šabac vratio nakon nekoliko meseci.

- Kad se vratio oženio se, pravio je i slavlje - kaže komšija.

Tukao ženu, pa priznao i ubistvo

Za zločin se saznalo kada je šabačka policija pre nekoliko dana uhapsila D. Č. zbog nasilja u porodici.

- Njega je prijavila supruga, policija je došla i privela ga. Međutim, tokom saslušanja, on je rekao i da je prošle godine ubio babu. Potom je policajcima objasnio gde je zakopao telo i odveo ih je do tog mesta - kaže izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading