ZAVRŠENO DANAŠNJE SUĐENJE HRKALOVIĆEVOJ: Prvo pojavljivanje bivše državne sekretarke nakon operacije, preslušali se transkripti - šta je rekao Miša Ognjanović (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

23.01.2023

14:41 >> 16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović je u zgradu Specijalnog suda stigla malo pre 14 sati.

ZAVRŠENO DANAŠNJE SUĐENJE HRKALOVIĆEVOJ: Prvo pojavljivanje bivše državne sekretarke nakon operacije, preslušali se transkripti - šta je rekao Miša Ognjanović (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dijana Hrkalović dolazi na suđenje

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je nastaveno suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović.

Hrkalović je u zgradu Specijalnog suda stigla malo pre 14 sati u crnom kaputu i bež rolci.

Stigli su i advokati Dijane Hrkalović, Dejana Milenkovića i Milorada Šušnjića.

Nastavljeno suđenje Hrkalovićevoj

Preslušavanjem transkripta razgovora dvojice imenjaka advokata Dragoslava Miše Ognjanovića sa Dragoslavom Galetom Miloradovićem, kumom Luke Bojovića, koji su kasnije ubijeni u obračunu klanova, upravo je nastavljeno suđenje bivšoj državnoj sekretarki  MUP Dijani Hrkalović i dvojici nekadašnjih policijskih funkcionera, Dejanu Milenkoviću i Miloradu Šušnjiću.

Miša i Gale na snimku sede u kafiću nadomak Hrama Svetog Save i spominju Dijanu Hrkalović, međutim, njihov razgovor je prilično nerazgovetan. 

Dijana i dvojica optuženih sa slušalicam u sudnici slušaju razgovor netremice, trudeći se da razumeju sadržinu. 

Dragoslav Ognjanović je u razgovoru koji trenutno slusa veće Specijalnog suda navodno, Galetu otrkio sve o Dijaninim eksplicitnim fotografijama, za koje se sumnja da je prvo slala ministru, a nakon toga i svojim prijateljima iz krimogenih sredima. Takođe pojavila se informacija, da je upravo zbog tih fotografija postojala lična netrpeljivost Hrkalovićeve prema advokatu.

Ognjanović vulgarno govorio o Hrkalovićevoj?

Miša Ognjanović se kleo Galetu da je video golišavu Dijanu.

Na snimku koji traje sat i 40 minuta iz kafea Pica bar, koji se trenutno emituje u Specijalnom sudu čulo se kako Miša Ognanović razgovara sa Galetom Miloradovićem i prema pretpostavci spominje Dijanu Hrkalović i njenu umešanost u slučaj ubistvo na šinama, gde je prema optužbama štitila kavači klan za čiji račun je obrisala snimke sa pet kamera. 

Ipak, najzanimljiviji deo razgovora upravo je emitovan, gde se čuje da se ubijeni advokat kune da je video Hrkalovićkine seksi slike koje je slala ljubavniku iz policije. 

- Video sam slike ovoga mi krsta - kaže Miša i krsti se dva puta, pa nastavlja:

- Policajac mi je pokazao slike, doduše iz ruke. Grb Srbije, grb MUP-a, halteri, čarape, tange. Slika sebe i šalje. Nije hteo da mi da, kaže znaće se odakle su i plašio se da ih prosledim dalje i da će doći do medija. Slala je njemu, ja mislim da jeste, a on kaže da nije. Ovoga mi krsta. I znaš šta baš je dobra pi*ka. Taj čovek se meni kune da ima dve dijagnoze opasne - rekao je Ognjanović , a kad ga Miloradović pita ko je, on pokazuje na glavu.

Dragoslav Miloradović Gale bio je kum i blizak saradnik Luke Bojovića, a ubijen je krajem maja 2018. na Karaburmi, kada su na njega dvojica nepoznatih napadača ispalila više hitaca.

Gale je ubijen, prema navodima policije, samo 10 dana nakon razgovora sa advokatom Ognjanovićem.

Zašto je važan razgovor Ognjanovića i Galeta?

Razgovor Miloradovića sa Ognjanovicem snimljen operativnom obradom "Mangusta"  trebalo bi da da brojne odgovore, a u jednom mometu "škaljarski advokat" za kojeg je važio Ognjanović spominje "kavačkog vođu" Radoja Zvicera kao sitnog i nikakvog, kao i da ima saznanje da ih kavčani prate.

- Pre... dana, počeli su kao da se raspituju... neko čudno ime Zaher, Zazuher, Zvicer... sitan, ma nikakav - kazao je Ognjanović. 

Foto: Tanjug

Dijana Hrkalović i Miša Ognjanović

Pričajući o svemu što su čuli vezano za pretnje i akcije u ratu klanova, čiji su očigledno i sami bili deo, dvojica kasnije ubijenih Dragoslava razgovaraju o Dijani Hrkalović i Darku Elezu i da su se navodno sastajli.

- Dijana i Elez su dva, dva i po sata su bili u Novom Sadu - kazao je advokat Galetu Miloradovicu.

Ognjanovic i Miloradović su spominjali više puta sina "Has Masa", a Lazar Vukićević je sin Miodraga Vukićevića koji je ranije bio vlasnik višestruko spominjanog ugostiteljskog objekta, Lazar je žrtva klana Belivuk, a prethodno je izbegao ubistvo kada mu je raznesen porše na Vračaru.

Podsetimo, Hrkalović se tereti za trgovinu uticajem u dva slučaja a Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo kaznu od pet godina zatvora.

Milenković, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode i Šušnjić. nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad terete za zloupotrebu službenog položaja.

Branilac Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović prvi se javio za reč posle pregledanja videa i audio zapisa i izneo primedbu, rekavši da je začuđen napravljenom vezom njegove klijentkinje sa optužbama koje joj se stvaljaju na teret jer snimak od sat i skoro 43 minuta ne dokazuje njenu krivicu. 

- Ne vidim kako je povezana Dijana i stvarno sam začuđen. Čuli smo da na žalost dva ubijena čoveka pričaju o brojnim krivičnim delima, koja su se desila u Beogradu, da je neko iz policije primao novac, da je došlo do upucavanja,a od svega je sada najzanimljiviji intimni život moje branjenice Dijane Hrkalović - rekao je Đukanović istakavši da ne postoji trag da je Dijana izdala sporni nalog Dejanu Milenkoviću. 

Suđenje Dijani Hrkalović i dvojici njenih bivših saradnika nastaviće se 20. februara kada će biti preslušavani razgovori operativne obrade "Kroše". 

 

Prethodno ročište otkazano je jer je Hrkalovićeva imala hitnu operaciju zbog zdrastvenih problema.

Njoj je ovo prvo pojavljivanje u javnost nakon ove operacije.

Njoj se na teret stavlja da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i krivično gonjenje kriminalaca.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila da se ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen tih optužbi. Hrkalovićeva je sve negirala.

Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela, uključujući sedam teških ubistava, kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Hrkalović se tereti i da je sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza, koji je nedavno izručen BiH iz Srbije zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Optužnim predlogom Hrkalovićeva tereti da je Šušnjiću nakon ponošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Dijana Hrkalović je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading