ZA NOĆ POSTAO JE UBICA DVOJICE MLADIĆA: Žarko Laušević u kobnoj večeri okrvavio je ruke i oduzeo dva života, GODINA PROĐE , DAN NIKAD!

Autor:

Zabava

31.07.2021

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević je pre tačno 28 godina tragično usmrtio dva mladića, a njihove porodice to nikada nisu oprostile i prežalile.

Republika

Foto: youtube.com/PRVA

Žarko Laušević

 

Pre tačno 28 godina, glumac Žarko Laušević usmrtio je u jednom podgoričkom lokalu  Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića, a javnost tadašnje Jugoslavije je bila podeljenja kao nikada do tada. Laušević je osuđen na kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu, prenosi Informer.

2011. godine, pomilovan je od strane tadašnjeg predsednika Republike Srbije,  na osnovu bilateralnog sporazuma između Srbije i Crne Gore koji predviđa da osuđeni izdržava kaznu u zemlji čiji je državljanin.

 

Republika

Foto: Republika

Toma Fila

 

Lauševića je branio Toma Fila, koji je tvrdio, kasnije i studentima na fakultetu pričao da je to suđenje bilo pod uticajem “male sredine”, a da su se svi držali Njegoševih reči “Zlo činiti od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvog”, postupak ne bi trajao toliko dugo.

– Ali vrlo brzo situacija se otrgla kontroli. Od širenja laži, nameštanja dokaza, loše urađenog zapisnika, da bi se kroz lokalne medije stvorio utisak da se radi o siledžiji Žarku Lauševiću i njegovom starijem bratu – rekao je advokat, rekavši da je do pomilovanja došlo uz prećutnu saglasnost Crne Gore, jer nisu reagovali i nisu raspisali poternicu za Lauševićem.

 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Podgoričanin Andrija Kažić, koji je ranjen te noći, otkrio je 2009. godine za jedne medije da je oprostio glumcu, te da je tragedija u kojoj je izgubio drugove, ali i sam ranjen za njega prošlost.

– Život ide dalje i na sreću, ja danas imam svoju sreću. Imam posao, a pre svega imam dva sina, što je najbitnije, jer se posle nesreće polemisalo da neću moći da imam decu budući da sam bio ranjen u testise. Daleko je teže onima koji su izgubili decu. Sa Pejovićima nisam u kontaktu, a Vučinići su mi komšije i znam da i oni danas imaju svoje živote. Njima jeste ostala ogromna bol za izgubljenim sinom, ali sve to postepeno ide u zaborav. Takav je život – rekao je Kažić tada, pa dodao kako se oseća na pomen glumčevog imena:

– U ovom momentu sam mu faktički oprostio. Čuo sam da živi u Americi, u Njujorku, da tamo ima neki život. Najpreciznije što mogu da kažem je da sam ravnodušan što se tiče Žarka Lauševića. 

 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Laušević u mladosti

 

Sa druge stranem porodice tragično nastradalih momaka bili su ogorčeni činjenicom da je glumac pomilovan, a majka ubijenog Vučinića, jedva je tada smogla snage da nešto izusti.

– Tek mi je sin došao iz vojske. Bio je na ratištu… Otišao mi je 1991. u vojsku, a 1993. mi je došao. I te 1993. mi je poginuo… I kako da reagujem, kako ću da reagujem… Ne mogu - za razliku od nje, te godine se ogasio brat ubijenog Pejovića i istakao da je sve to tužno i tragično.

– Ipak je oduzeo dva ljudska života. Mog brata i pokjnog druga njegovog Radovana Vučinića… Ovo je stvarno tužno i tragično da je u jednoj državi osuđen, a da mu druga država daje pomilovanje – rekao je tada za crnogorske medije.

 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/_lilihip_

Žarko u poseti Nikoli Kaluđerovića

 

Žarko je 2014. posetio Nikolu Kaluđerovića, svog cimera iz zatvorske ćelije.

– Bio je kod mene kući, vala smo se isplakali ko mala deca. Najnormalnije se ponaša moj Žare, ali je malo izgubio lepotu. Lepo on izgleda i sad, ali nije kao nekad. Ali ko ga nije znao ko momka, taj ne zna ni šta je neverovatna muška lepota. A šta smo pričali, ne mogu vam reći, jer je to naša stvar. Odrastao je tu pored mene na Cetinju i tragedija ga je dovela kod mene u zatvor. Otkad je u Americi, čujemo se stalno, a kad sam ga sada ugledao, kao da me je sunce obasjalo kao nikad otkad sam izgubio sina – rekao je tada Nikola, najpoznatiji crnogorski osvetnika (bio je u zatvoru zbog ubistva koje je počinio sveteći sina).

 

Republika

Foto: Contrast studios

Lauševićevo vraćanje na male ekrane

 

Laušević nije snimao, niti igrao u pozorištu više od 15 godina, a onda se na male ekrane vratio u brojnim ostvarenjima, a porodice nastradalih se od tada nisu oglašavale.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading